Is Bitcoin of Ethereum beter bestand tegen een financiële crisis?

10

Er wordt gesuggereerd dat 2019 een nieuwe wereldwijde financiële crisis voort zal brengen. Maar welke cryptocurrency is het beste bestand tegen een financiële crisis?

Volgens Angel Versetti, CEO van blockchain-bedrijf Ambrosus, is Ethereum de beste innovatie in de crypto-industrie tot nu toe. Volgens hem is ETH daarom beter bestand tegen een eventuele financiële crisis dan andere cryptocurrencies.

Volgens Versetti is het idee van een gedecentraliseerde computer die contracten op een gedecentraliseerde manier, zonder enige vorm van censuur, een absolute game changer. Het platform is uitermate geschikt voor maatschappelijke, maar ook economische toepassingen.

Volgens Versetti vertrouwen veel mensen financiële instellingen niet meer zoals ze tien jaar geleden deden. Cryptocurrencies hebben als nieuwe activa klasse bovendien de wereldwijde financiële markt aanzienlijk gestroomlijnd.

Dan is er nog Bitcoin, de grootste cryptocurrency op dit moment. Het mag dan wel de grootste cryptocurrency zijn, Chris Baker van Blocksmart Capital gelooft niet dat het een echte veilige haven zal bieden in een dergelijk scenario:

Ik denk dat Bitcoin geen veilige haven zal bieden tijdens een financiële crisis. Het blijft in dat geval nog steeds een volatiele activaklasse. Er zijn bovendien geen historische gegevens die accuraat kunnen bewijzen dat Bitcoin een betrouwbare veilige haven zou bieden.

Na een dramatisch eind 2018 op zowel de crypto- als aandelenmarkten zijn de eerste twee weken van 2019 relatief rustig verlopen. Of en wanneer er een nieuwe financiële crisis voor de deur staat weet niemand. Baker denkt echter dat de enorme schulden die landen hebben niet per se tot een nieuwe crisis hoeven te leiden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€10.625,50 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.603,90 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.492,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.615,30 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.712,00 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.874,20 Kopen
Laatste nieuws