Kevin Schijven Kevin Schijven
29/05/2021 13:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2021 13:44

Bitcoin, Ethereum en Cardano koersen dalen vandaag weer, maar deze Privacy Coins kleuren groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin,_Ethereum_en_Cardano_koersen_dalen_vandaag_weer,_maar_deze_Privacy_Coins_kleuren_groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt blijft vooralsnog consolideren waarbij de bears vooral het voortouw nemen. Na een kleine opleving gedurende nacht, zitten de meeste koersen vandaag weer in een neerwaartse trend en staan ze bijna allemaal zo’n 5% tot 15% in de min. De marktkapitalisatie zakt vandaag naar $1,5 miljard.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) blijft, zoals verwacht, met het support rond $35.000 stoeien. Gisterenavond maakte de koers meerdere malen een stuiter rond $34.800 en dat leidde tot een stijging naar $37.400 gedurende nacht. Ondanks het toenemende handelsvolume werd de koers daar toch weer afgewezen.

Vandaag zien we de bitcoin koers dan ook weer hard omlaag kelderen naar het support rond die $35.000. Een korte bounce in het begin van de middag leek even voor herstel te zorgen, maar op het moment van schrijven duikt de koers weer onder $35.000. Het ziet er naar uit dat het support op het punt staat om te begeven en dan kan bitcoin wellicht zelfs terugvallen naar $30.000.

Altcoins

Ethereum (ETH) zien we grotendeels een dergelijke koersbeweging maken. Gisterenavond daalde de ether koers helemaal terug naar $2.350 en herstelde in de nacht naar $2.750. Vandaag daalt ether echter met bijna 14% en op het moment van schrijven duikt de ether koers weer onder $2.400. Hetzelfde verhaal zien we bij Cardano. De ADA koers duikt momenteel echter zelfs onder de waarde waar het gisteren nog een bounce op maakte. ADA daalt vandaag met bijna 19% van $1,75 naar $1,42.

Privacy Coins

Toch staan enkele crypto vandaag goed in het groen. Ditmaal zijn het de zogeheten privacy coins. Dash (DASH) staat alsnog 5% in de plus na een lichte daling vandaag, Zcash (ZEC) staat nog 13% in het groen, Horizen (ZEN) 15% en Monero (XMR) is de grootste stijger vandaag en staat zelfs 16% in de plus. Toch ligt de koers nog 35% onder de prijs van begin deze maand.

Ook zien we Helium (HNT) zijn koersstijging vandaag voortzetten en weer 10% in de plus staan. De corrigeerde de koers afgelopen nacht wel omlaag nadat een nieuwe all-time high (ATH) werd gevestigd van $22.3.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie