Kevin Schijven Kevin Schijven
03/09/2021 08:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2021 08:03

Bitcoin, ethereum en cardano stoeien met weerstand en solana schiet dogecoin voorbij naar nieuwe ATH!

Nieuws
Bitcoin, ethereum en cardano stoeien met weerstand en solana schiet dogecoin voorbij naar nieuwe ATH!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt blijft groeien, al remt de snelheid van deze groei wel iets af. De totale marktkapitalisatie van alle crypto’s als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en cardano (ADA), steeg gisteren nog met bijna $150 miljard omhoog van ongeveer $2,15 biljoen naar $2,30 biljoen, vandaag zien we echter ‘maar’ een stijging van $20 miljard naar $2,32 biljoen. Dat komt omdat afgelopen nacht veel koersen even een flinke dip maakte waardoor de marktkapitalisatie even naar $2,26 biljoen zakte.

Nederlanders stemmen: hoe ver zitten we in de bitcoin bullmarkt?

Bitcoin (BTC)

Gisteren bereikte bitcoin eindelijk weer de $50.000, echter bleek dat vooralsnog maar van korte duur te zijn. Bitcoin testte gisteren deze barrière meerdere malen, maar de koers kon er nog niet doorheen breken. Tegen eind van de middag corrigeerde bitcoin omlaag naar $49.500 en hield hier de rest van de avond stand. Afgelopen nacht dipte bitcoin echter even flink omlaag en kwam even bij $48.500 uit.

Daar maakte bitcoin gelijk weer een sterke stuiter omhoog terug naar $49.500 en in de afgelopen uren lijkt de koers vooralsnog hier stand te houden. Wellicht zien we nog een hertest van de $50.000 dit weekend, maar of we er ditmaal ook daadwerkelijk doorheen breken, is maar de vraag. Eerst een correctie omlaag richting $47.000 zou geen verassing zijn voordat we weer een hertest zien.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) koppelde even los van bitcoin maar begint langzamerhand weer sterk te correleren. Ether bereikte gisterenavond nog een piek van $3.830, het hoogst sinds medio mei. Echter dipte afgelopen nacht ether ook flink omlaag en zakte toen terug naar $3.730. Vervolgens maakte ether ook gelijk een behoorlijke stuiter omhoog terug naar die $3.830. Daar kon ether voorlopig nog niet aan vasthouden en sindsdien is de koers langzamerhand aan het dalen. Op het moment van schrijven zakt ether onder $3.800, toch staat de koers deze week 21% in de plus.

Cardano (ADA) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH) van $3.10 maar is sindsdien omlaag aan het corrigeren. Tegen het eind van de middag daalde de ADA koers even hard omlaag en kwam toen bij $2,92 uit, een daling van bijna 6%. Daarna zag de koers een herstel en kwam weer even boven $3.00 uit, maar dat was van korte duur. ADA zakte vervolgens weer terug naar $2.92. Cardano maakte vanochtend nog een poging omhoog maar de $3.00 lijkt voor nu even te ver weg te zijn.

Solana (SOL) blijft daarentegen keihard doorstijgen. SOL maakte even een korte correctie in de afgelopen twee dagen, maar begon eind gisterenmiddag weer behoorlijk aan te trekken. De SOL koers schoot met maar liefst 22% omhoog en bereikte zojuist een nieuwe ATH van $142,5. Het volume is ook weer flink aan het toenemen dus wellicht stijgt de SOL koers nog verder omhoog vandaag. Solana staat maar liefst 90% in de plus deze week. De totale marktkapitalisatie van SOL staat nu op $41 miljard en komt daarmee boven dogecoin (DOGE) uit, die een marktkapitalisatie van $38 miljard momenteel heeft.

De hardste stijgers onder de top 100 crypto zijn vandaag IOTA (MIOTA) die 27% in de plus staat en bitcoin cash abc (BCHA) die maar liefst 42% in de plus staat vandaag. De BCHA koers staat zelfs 262% in de plus deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie