Erik Juffermans Erik Juffermans
12/09/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2023 13:00

Bitcoin & ethereum fondsen zien voor 4e week op rij flinke uitstroom

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom

Foto: Nikolay132/Shutterstock

De populariteit van ethereum (ETH) is onder institutionele investeerders wel eens hoger geweest. Volgens een nieuw rapport van het crypto platform CoinShares zagen ethereum fondsen in 2023 de grootste netto uitstroom: $108 miljoen. Bitcoin (BTC) investeringsproducten zagen alleen al afgelopen week een uitstroom van $68,9 miljoen. 

De totale uitstroom voor crypto fondsen kwam afgelopen week op $59 miljoen uit.De institutionele interesse in de gehele crypto markt lijkt momenteel flink in te zakken, aldus CoinShares.

Ethereum koers kan juist dalen na ETF-hype volgens bekende expert
Ethereum koers kan juist dalen na ETF-hype volgens bekende expert

Bitcoin en ethereum fondsen zien forse uitstroom

Het marktsentiment lijkt te verslechteren en de verkoopdruk neemt toe. Volgens James Butterfill van CoinShares ligt het sentiment onder institutionele beleggers erg laag. Het is namelijk al de vierde week op rij van uitstroom. Deze week lag de totale hoeveelheid outflows op $59 miljoen.

Afgelopen week zag ethereum zo’n $4,8 miljoen dollar aan outflows.  De asset die de grootste klappen krijgt te verduren is bitcoin (BTC), maar die fondsen zijn ook een stukje groter. $69 miljoen stroomde afgelopen wek uit bitcoin producten. Tegelijkertijd zagen bitcoin short fondsen juist een instroom van $15 miljoen, de grootste stijging sinds maart en een bevestiging van het negatieve sentiment.

Dollar blijft sterk presteren

De reden voor de aanhoudende verkoop van crypto is vrij simpel, aldus Butterfill. Dit heeft namelijk alles te maken met de huidige kracht van de Amerikaanse dollar. De Amerikaanse dollar index (DXY) boekt al acht weken op rij groene cijfers. Wanneer de dollar sterk is dan ervaren risk-on assets, zoals crypto, over het algemeen een waardevermindering. Wanneer de crypto markt weer een sterke opmars maakt, gaat dit vaak gepaard met een daling van de DXY.

Butterfill concludeert dat de crypto markt momenteel op een laag pitje staat: laag volumes, hoge outflows en toenemende shortposities. Investeerders kijken duidelijk nog even de kat uit de boom. Wanneer duidelijk wordt wat de Amerikaanse Federal Reserve van plan is zal deze apathische toestand wellicht wegtrekken.  

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Advertentie