Kevin Schijven Kevin Schijven
20/06/2021 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2021 09:45

Bitcoin & ethereum houden voorlopig stand, XRP krijgt weer een klap, deze koersen stegen & daalden het meest

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin & ethereum houden voorlopig stand, XRP krijgt weer een klap, deze koersen stegen & daalden het meest

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen vrijdag kreeg de cryptocurrency markt weer een aardige klap te verduren, wellicht aangedreven door opstapelende fear, uncertainty & doubt (FUD). De marktkapitalisatie van crypto daalde van $1,63 biljoen naar $1,52 biljoen, een verlies van maar liefst $110 miljard aan waarde. In de afgelopen 24 uur zien we over het algemeen geen grote verandering, maar de meeste koersen kleuren alsnog rood en de marktkapitalisatie zakt iets verder omlaag.

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Steeds meer Chinese provincies verbieden bitcoin-mining en onlangs was zelfs de Sichuan provincie aan de beurt wiens waterkrachtcentrale veel mining-farms aandreef. Dat zorgt ervoor dat de hash rate, of rekenkracht, van bitcoin hard daalt. Volgens meerdere bronnen zakt de hash rate vandaag naar zo’n 100 exahashes per seconde (EH/s) terwijl een maand geleden deze nog rond 180 EH/s lag; het hoogst ooit.

De bitcoin koers kelderde afgelopen vrijdag in een ruk van $38.000 naar $35.000. Een daling werd al enigszins verwacht doordat de zogeheten death cross werd gevormd. Dat is wanneer de 50-dagen moving average de 200-dagen moving average doorkruist en dat voorspelt meestal weinig goeds. We zagen de koers echter de afgelopen tijd al hard dalen dus wellicht dat het hierbij blijft.

Dat de cruciale supportzone rond $35.000 opnieuw getest zou worden werd ook al verwacht en wellicht dat bitcoin hier nu een bodem vindt. Vooralsnog houdt de support stand, maar mocht deze het toch begeven, dan zouden we snel naar $30.000 omlaag kunnen duiken. Momenteel neemt het lage handelsvolume nog verder af waardoor de kans op een snelle uitbraak kleiner wordt.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) daalde vrijdag nog harder omlaag en zakte van $2.350 naar $2.150, een daling van 8,5%. De ether koers herstelde daarna weer lichtjes, maar ether kon gisteren niet door de weerstand rond $2.250 breken. Ook het al lage handelsvolume van ether neemt steeds verder en momenteel hangt de prijs rond $2.200.

Uit de top 10 crypto ontvangt ripple (XRP) vandaag de zwaarste klap. XRP zakte afgelopen vrijdag van $0,83 naar 0,77, maar kon toen weer naar 0,8 herstellen. Afgelopen nacht kwam daar echter nog een klap bovenop en XRP zakt van $0,797 naar $0,745, een daling van 6,5%.

Uit de top 100 is Quant (QNT) de grootste daler vandaag en verliest zo’n 10,5% van zijn waarde. De QNT koers was afgelopen week een van de sterkere stijgers en staat daarom nog wel 35% in de plus ten opzichte van een week geleden. Kusama (KSM), het broertje van Polkadot (DOT), is de grootste verliezer deze week en staat 27% in de min ten opzichte van een week geleden.

De hardste stijger vandaag is weer Amp (AMP) en staat momenteel 14% in de plus. De AMP koers was afgelopen week vaker de hardste stijger op de markt en staat daarom ook het verst in de plus ten opzichte van een week geleden, namelijk 52%. Amp staat zelf 115% in de plus ten opzichte van 2 weken geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie