Kevin Schijven Kevin Schijven
17/06/2021 08:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2021 08:29

Bitcoin & ethereum zakken terug, maar lijken nu te herstellen, deze 3 altcoins zetten hun rally flink door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin & ethereum zakken terug, maar lijken nu te herstellen, deze 3 altcoins zetten hun rally flink door

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koersen van de meeste cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) corrigeerden gisteren toch weer iets omlaag. De totale marktkapitalisatie dipte van $1,71 biljoen naar $1,63 biljoen. Sindsdien is de markt langzamerhand aan het herstellen en komt de marktkapitalisatie weer op $1,68 biljoen uit, maar dat betekent dat veel koersen alsnog vandaag licht in het rood staan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin (BTC)

Bitcoin kon toch niet stand houden boven de $40.000. Gisterenmiddag dook de koers weer omlaag naar $39.000 en begon ’s avonds hevige schommelingen te maken. Bitcoin dipte twee keer helemaal richting $38.000, maar dit niveau bood voorlopig nog genoeg support. De lows van de BTC koers komen steeds iets hoger uit en bitcoin maakte afgelopen nacht vanaf dit niveau weer een bounce richting $39.000 en vanochtend nog een sprongetje van $38.750 naar $39.500.

Wellicht zien we snel weer een test van de $40.000, maar het is ook zeer mogelijk dat de support rond $38.000 in de komende dagen het begeeft. Dan zitten er nog belangrijke steunzones rond $37.000 en $35.000. Bitcoin daalde afgelopen nacht gemiddeld iets meer dan veel altcoins waardoor de dominantie weer iets afneemt.

Advertentie

Altcoins

Toch daalde ethereum (ETH) nog iets harder omlaag. De ether koers kon niet boven $2.500 standhouden en dipte helemaal naar $2.350, maar dat gebeurde met minder hevige schommelingen dan bitcoin. Vanaf die low steeg de koers vanochtend weer naar $2.450, maar komt daar momenteel weerstand tegen. Alhoewel het handelsvolume van ether langzamerhand toeneemt, ligt deze nog wel laag. Uit de top 10 kleurt de ether koers vandaag het roodst.

We zien vandaag enkele altcoins uit de top 100 nog iets harder dalen en het zijn wederom koersen die juist gisteren nog flink stegen. Polygon (MATIC) begint langzamerhand te herstellen maar staat alsnog 4% in de min. Klaytn (KLAY) maakte afgelopen nacht hevige schommelingen en staat 5% in de min. Uma (UMA) verliest 6% van zijn waarde en The Graph (GRT) zelfs 9%. Shiba Inu (SHIB), de Dogecoin (DOGE) spin-off die gisteren nog een van de hardste stijgers was, staat vandaag bijna 10% in het rood.

Vandaag zien we ook drie altcoins juist hun rally flink doorzetten. Waves (WAVES) staat weer 10% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en inmiddels 30% ten opzichte van een week geleden. Quant (QNT) pakt weer 13% en zelfs 75% ten opzichte van vorige week. Amp (AMP) is vandaag wederom de hardste stijger uit de top 100. De AMP koers staat vandaag weer 25% in de plus en zelfs 95% ten opzichte van een week geleden. Amp is nu nummer 24 op het lijstje van grootste crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie