Kevin Schijven Kevin Schijven
18/06/2021 08:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2021 08:07

Bitcoin & Ethereum zakken verder, zorgen over ‘death cross,’ deze koersen stijgen & dalen het meest

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin & Ethereum zakken verder, zorgen over death cross, deze koersen stijgen & dalen het meest

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een echt herstel van de dip van eergisteren blijft vooralsnog uit, de meeste cryptocurrency koersen corrigeerden gisterenmiddag en afgelopen nacht verder omlaag. In het begin van de week leek er nog sprake te zijn van een trendommekeer, maar zo langzamerhand blijft daar weinig van over.

De markt lijkt steeds verder af te koelen en zonder toenemende handelsvolumes kan het zijn dat we helaas toch nog wat langer in het huidige bereik blijven vastzitten voordat we een grote uitbraak zullen zien. De totale marktkapitalisatie daalt vandaag naar zo’n $1,62 biljoen.

Amerikaanse overheid een van de grootste bitcoin-holders ter wereld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) kon gisteren niet rond $39.000 standhouden en dook gisterenmiddag naar $38.500. In het begin van de avond kwam daar nog een schep bovenop en daalde de BTC koers even hard naar $37.650. Bitcoin vond daar support en herstelde later naar $38.000, maar dat herstel was van korte duur.

In de nacht, en wederom vanochtend, zakte bitcoin weer terug naar de support rond $37.500, dat de afgelopen tijd een cruciaal niveau is gebleken. Bitcoin is weer zoekende naar een bodem, maar of het deze nu gevonden heeft is maar zeer de vraag. Een volgend belangrijke steunzone is te vinden rond $35.000.

Sommige analisten spreken van een aankomende “death cross” door de kruising van de 50-dagen en 200-dagen exponential moving average (EMA), maar aangezien we al een flinke daling de afgelopen tijd hebben gezien, is het maar zeer de vraag wat de impact hiervan zal zijn.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) zakt gisteren weer harder omlaag dan bitcoin en kwam in het begin van de avond even op $2.300 uit na een daling van meer dan 6%. De ether koers steeg afgelopen nacht even naar $2.380, maar kon hier niet doorheen breken en komt vanochtend op $2.340 uit.

Meerdere altcoins staan weer flink in het rood. Decentralized finance (DeFI) tokens als Aave (AAVE), Chainlink (LINK), Synthentix (SNX), en Sushi (SUSHI) staan 6 tot 8 procent in het rood. Polkadot (DOT) verliest 7,5% en broertje Kusama (KSM) 9,5%. Shiba Inu (SHIB) en Internet Computer (ICP) zetten hun correctie voort en verliezen 8%. Enjin Coin (ENJ) krijgt weer een behoorlijke klap en staat 9% in de min. Quant (QNT) en Thorchain (RUNE), die nog recent goed stegen, staan vandaag beide 11% in het rood.

De grootste verliezer vandaag is Amp (AMP). Amp was de afgelopen weken bezig met een flinke rally, maar begon gisterenochtend ook flink te dalen. De AMP koers staat vandaag maar liefst 27% in het rood.

Toch kleuren ook een paar altcoins groen vandaag. Arweave (AR) stijgt met 9%, Celo (CELO) stormt de top 100 binnen met een stijging van 11%, Theta Fuel (TFUEL) en Fantom (FTM) zijn weer flink aan het stijgen en pakken zo’n 15%, maar de grootste stijger vandaag is XinFin Network (XDC) die 17% in de plus staat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie