Kevin Schijven Kevin Schijven
07/06/2022 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2022 14:30

Bitcoin fondsen zien $125 miljoen instroom, investeerders ‘kopen de dip’

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin fondsen zien $125 miljoen instroom, investeerders 'kopen de dip'

Foto: Morrowind/Shutterstock

Bitcoin (BTC) fondsen lijken langzamerhand weer in de smaak te zijn. Cryptocurrency investeringsproducten zagen afgelopen week voor de tweede week op rij een netto instroom, na de enorme uitstroom een week daarvoor. Dat meldt James Butterfill van CoinShares op 6 juni:

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Institutionele investeerders kiezen voor bitcoin

Investeerders kiezen momenteel vooral voor het “veiligere” bitcoin dan de meer riskante altcoins. Bitcoin investeringsproducten zagen afgelopen week een netto instroom van maar liefst $125,9 miljoen. Het toont volgens CoinShares aan dat institutionele investeerders “de dip kopen.” Dat brengt de totale instroom naar BTC producten in 2022 op $506 miljoen uit.

Advertentie

Altcoins als ethereum nog niet in trek

Ethereum (ETH) is echter nog niet in de smaak. Ether fondsen zagen voor de negende week op rij een netto uitstroom die uitkwam op $31,6 miljoen. De totale uitstroom voor ether producten ligt in 2022 al op $357,4 miljoen.

Desondanks is dat pas 7% van de totale assets under management (AUM) dat in ETH fondsen zit. Meltem Demirrors van CoinShares denkt dat de terughoudendheid naar ether producten mogelijk te maken heeft met de aankomende “merge,” waarmee het netwerk overstapt naar Ethereum 2.0 en Proof-of-Stake (PoS).

Andere grote altcoins, zoals litecoin (LTC), solana (SOL), cardano (ADA) en ripple (XRP), zagen ook niet veel vraag afgelopen week. Voor deze producten bleef de AUM ongeveer hetzelfde. Ook dat toont aan dat investeerders voorlopig liever voor bitcoin gaan. Zogenaamde multi-asset producten zagen wel een kleine positieve instroom afgelopen week van $4,3 miljoen.

Dat betekent dat de totale netto instroom naar crypto investeringsproducten afgelopen week op $99,5 miljoen uitkwam. De totale AUM voor alle producten ligt nu op $39,8 miljard.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Europeanen bearish in vergelijking met Amerikanen

Afgelopen week ging weer verreweg het grootste aandeel naar investeringsproducten in de VS, namelijk $88 miljoen ten opzichte van de $11 miljoen in Europa. Voor heel 2022 ligt dit verschil nog hoger, namelijk $570 miljoen in de VS tegenover $41 in Europa. Volgens CoinShares toont dit aan dat Europese investeerders veel meer bearish zijn over crypto dit jaar dan Amerikanen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie