Bitcoin fondsen zien enorme bedragen binnenkomen; “we staan aan de vooravond van institutionele adoptie”

De bitcoin (BTC) koers bereikte vorige week nog een nieuwe all-time high (ATH) en dat ging gepaard met een enorme instroom van institutionele investeerders.

Cryptocurrency fondsen zagen vorige week een recordbedrag instromen, meldt onderzoeksbureau CoinShares in zijn wekelijkse rapport, gepubliceerd op 7 december:

Het rapport van CoinShares meldt dat cryptofondsen vorige week een instroom van maar liefst $429 miljoen zagen. Dit aantal lag pas een keer eerder zo hoog en dat was 3 weken geleden, toen zelfs $468 miljoen deze fondsen instroomden.

Van deze $429 miljoen ging $334,7 miljoen naar bitcoin toe. Daarna volgt ether (ETH) met $87 miljoen. CoinShares meldt dat dit waarschijnlijk te maken heeft met de lancering van Ethereum 2.0.

Deze cryptofondsen beheren nu een recordbedrag van $15 miljard assets under management (AUM). Ter vergelijking lag dit pas op $2,56 miljard eind 2019.

Tegelijkertijd zag de goudmarkt juist een recorduitstroom van $9,2 miljard in de afgelopen vier weken, terwijl $1,4 miljard in dezelfde periode bitcoin instroomde, meldt het rapport.

Van deze $429 miljoen ging maar liefst $336,3 miljoen naar Grayscale toe, een grote Amerikaanse vermogensbeheerder. CoinShares meldt dat $4,3 miljard naar het bitcoin fonds van Grayscale dit jaar ging, en dat het bedrijf nu $12,4 miljard AUM heeft. Zelf meldt het bedrijf dat dit inmiddels al op $12,7 miljard staat:

Grayscale meldde onlangs ook dat de vraag naar ether stijgt. James Butterfill van CoinShares zegt tegen persbureau Reuters dat dit wellicht pas het begin is:

We zien een verschuiving van vragen van speculatieve aard naar vragen die beginnen met stellingen als ‘bitcoin is hier om te blijven, help ons alstublieft het te begrijpen.’ Gezien de belangstelling, suggereert dit dat we nog maar aan de vooravond staan van institutionele adoptie in plaats van dat het afkoelt.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.863,20 Kopen
1
Bitvavo
€27.386,30 Kopen
2
Litebit
€27.655,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
€27.655,90 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) heeft enorm opwaarts potentieel, zegt legendarische investeerder Bill Miller

De bekende Amerikaanse investeerder Bill Miller heeft zich weer positief uitgelaten over bitcoin (BTC). Dit keer deed hij dat in een brief waarin hij...

Bitcoin fonds van Grayscale ziet instroom van meer dan een miljard in een week, maar premium daalt

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het bitcoin (BTC) fonds van de grote cryptocurrency vermogensbeheerder, zag een instroom van bijna $1,3 miljard sinds 15 januari....

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...