Kevin Schijven Kevin Schijven
08/12/2020 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2020 15:55

Bitcoin fondsen zien enorme bedragen binnenkomen; “we staan aan de vooravond van institutionele adoptie”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin fondsen zien enorme bedragen binnenkomen we staan aan de vooravond van institutionele adoptie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers bereikte vorige week nog een nieuwe all-time high (ATH) en dat ging gepaard met een enorme instroom van institutionele investeerders.
Cryptocurrency fondsen zagen vorige week een recordbedrag instromen, meldt onderzoeksbureau CoinShares in zijn wekelijkse rapport, gepubliceerd op 7 december:


Het rapport van CoinShares meldt dat cryptofondsen vorige week een instroom van maar liefst $429 miljoen zagen. Dit aantal lag pas een keer eerder zo hoog en dat was 3 weken geleden, toen zelfs $468 miljoen deze fondsen instroomden.
Van deze $429 miljoen ging $334,7 miljoen naar bitcoin toe. Daarna volgt ether (ETH) met $87 miljoen. CoinShares meldt dat dit waarschijnlijk te maken heeft met de lancering van Ethereum 2.0.
Deze cryptofondsen beheren nu een recordbedrag van $15 miljard assets under management (AUM). Ter vergelijking lag dit pas op $2,56 miljard eind 2019.
Tegelijkertijd zag de goudmarkt juist een recorduitstroom van $9,2 miljard in de afgelopen vier weken, terwijl $1,4 miljard in dezelfde periode bitcoin instroomde, meldt het rapport.
Van deze $429 miljoen ging maar liefst $336,3 miljoen naar Grayscale toe, een grote Amerikaanse vermogensbeheerder. CoinShares meldt dat $4,3 miljard naar het bitcoin fonds van Grayscale dit jaar ging, en dat het bedrijf nu $12,4 miljard AUM heeft. Zelf meldt het bedrijf dat dit inmiddels al op $12,7 miljard staat:


Grayscale meldde onlangs ook dat de vraag naar ether stijgt. James Butterfill van CoinShares zegt tegen persbureau Reuters dat dit wellicht pas het begin is:

We zien een verschuiving van vragen van speculatieve aard naar vragen die beginnen met stellingen als ‘bitcoin is hier om te blijven, help ons alstublieft het te begrijpen.’ Gezien de belangstelling, suggereert dit dat we nog maar aan de vooravond staan van institutionele adoptie in plaats van dat het afkoelt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie