Kevin Schijven Kevin Schijven
08/12/2020 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2020 15:55

Bitcoin fondsen zien enorme bedragen binnenkomen; “we staan aan de vooravond van institutionele adoptie”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin fondsen zien enorme bedragen binnenkomen we staan aan de vooravond van institutionele adoptie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers bereikte vorige week nog een nieuwe all-time high (ATH) en dat ging gepaard met een enorme instroom van institutionele investeerders.
Cryptocurrency fondsen zagen vorige week een recordbedrag instromen, meldt onderzoeksbureau CoinShares in zijn wekelijkse rapport, gepubliceerd op 7 december:


Het rapport van CoinShares meldt dat cryptofondsen vorige week een instroom van maar liefst $429 miljoen zagen. Dit aantal lag pas een keer eerder zo hoog en dat was 3 weken geleden, toen zelfs $468 miljoen deze fondsen instroomden.
Van deze $429 miljoen ging $334,7 miljoen naar bitcoin toe. Daarna volgt ether (ETH) met $87 miljoen. CoinShares meldt dat dit waarschijnlijk te maken heeft met de lancering van Ethereum 2.0.
Deze cryptofondsen beheren nu een recordbedrag van $15 miljard assets under management (AUM). Ter vergelijking lag dit pas op $2,56 miljard eind 2019.
Tegelijkertijd zag de goudmarkt juist een recorduitstroom van $9,2 miljard in de afgelopen vier weken, terwijl $1,4 miljard in dezelfde periode bitcoin instroomde, meldt het rapport.
Van deze $429 miljoen ging maar liefst $336,3 miljoen naar Grayscale toe, een grote Amerikaanse vermogensbeheerder. CoinShares meldt dat $4,3 miljard naar het bitcoin fonds van Grayscale dit jaar ging, en dat het bedrijf nu $12,4 miljard AUM heeft. Zelf meldt het bedrijf dat dit inmiddels al op $12,7 miljard staat:


Grayscale meldde onlangs ook dat de vraag naar ether stijgt. James Butterfill van CoinShares zegt tegen persbureau Reuters dat dit wellicht pas het begin is:

We zien een verschuiving van vragen van speculatieve aard naar vragen die beginnen met stellingen als ‘bitcoin is hier om te blijven, help ons alstublieft het te begrijpen.’ Gezien de belangstelling, suggereert dit dat we nog maar aan de vooravond staan van institutionele adoptie in plaats van dat het afkoelt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie