Kevin Schijven Kevin Schijven
24/08/2021 13:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2021 13:17

Bitcoin fondsen zien netto uitstroom voor zevende week op rij, cardano en vooral solana zien flinke instroom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin fondsen zien netto uitstroom voor zevende week op rij, cardano en vooral solana zien flinke instroom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) investeringsproducten zagen afgelopen week wederom een netto uitstroom. Het is de zevende week op rij voor de moeder aller cryptocurrencies. Daarentegen zien investeringsproducten van altcoins een steeds grotere netto instroom. Dat blijkt uit het wekelijkse rapport van CoinShares, gepubliceerd op 23 augustus.

CoinShares rapporteert wekelijks de netto in- en uitstroming van de grootste institutionele crypto investeringsproducten op de markt, waaronder die van Grayscale Investments. Ten eerste meldt het CoinShares rapport dat door de recente koersstijgingen de totale assets under managenemt (AUM), of activa onder beheer, nu op $57,3 miljard uitkomt, het hoogst sinds medio mei.

Bitcoin producten zagen afgelopen week echter weer een netto uitstroom van $2,8 miljoen, het is de zevende week van netto uitstromingen op een rij. Toch is deze $2,8 miljoen al een grote verbetering op de $22 miljoen die vorige week nog uitstroomde.

Altcoin producten zagen afgelopen week de netto instroom verder toenemen. Vooral solana (SOL) producten zagen afgelopen week een sterke toename en kwamen met $7,1 miljoen zelfs het hoogst uit onder alle crypto uit.

Daarna volgde cardano (ADA) met $6,4 miljoen (een verviervoudiging ten opzichte van vorige week) en ethereum (ETH) met $3,2 miljoen. Ook litecoin (LTC) ($1,8 miljoen), polkadot (DOT) ($1,1 miljoen) en ripple (XRP) ($1,0 miljoen) zagen kleine instromingen.

In totaal zagen crypto investeringsproducten deze week een netto instroom van $21,3 miljoen. Het is de eerste positieve netto instroom in zes weken. Volgens James Butterfill, investeringsstrateeg bij CoinShares, duidt dit op het begin van een groeiend positieve sentiment onder investeerders.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie