Bitcoin fondsen zien uitstroom na 6 weken, teken van trendommekeer?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin fondsen zien uitstroom na 6 weken, teken van trendommekeer?

Foto: SeaRick1/Shutterstock

Cryptocurrency beleggingsproducten zagen afgelopen week een kleine netto uitstroom. Dit volgt na zes weken van netto instromingen, meldt CoinShares in een nieuw wekelijks rapport. Is dit een teken van een trendommekeer in de markt?

Trendommekeer niet vast te stellen

CoinShares meldt in het rapport dat de netto uitstroom voor crypto-fondsen afgelopen week op ongeveer $17 miljoen uitkwam. Alhoewel dit volgt na zes weken van instromingen, is het een relatief klein bedrag.

Volgens James Butterfill van CoinShares is het daarom ook moeilijk om vast te stellen of het om een daadwerkelijke trendommekeer gaat in het sentiment onder investeerders. Het suggereert mogelijk wel dat institutionele investeerders ervoor kozen om afgelopen week wat winst te pakken:

“Het is moeilijk vast te stellen of dit een betekenisvolle verandering in het sentiment is gezien de kleine omvang, hoewel een kleine uitstroom werd waargenomen bij een grote reeks aanbieders. Het komt ook op een moment van een laag handelsvolume en een herstel van de prijzen, wat suggereert dat er een element van kleine winstnemingen zou kunnen zijn.”

Verschil crypto fondsen Amerika & Europa

Opvallend is dat wederom het sentiment tussen de regio’s sterk verschilt. Europese exchanges zagen een netto instroom van ongeveer $20 miljoen, waarvan $13,9 miljoen in Duitsland. Amerikaanse exchanges zagen juist een uitstroom van ongeveer $35,2 miljoen. Merkwaardig stroomde het grootste deel, namelijk $25,7 miljoen, uit Canada. De overige $1,8 miljoen stroomde uit Brazilië en Australië.

Bitcoin uitstroom, altcoins instroom

Onder de verschillende crypto, kregen bitcoin (BTC) fondsen de zwaarste klap. Uit deze producten stroomde afgelopen week $20,9 miljoen. Short bitcoin posities, voor beleggers die speculeren op een prijsdaling, zagen juist een netto instroom van $2,6 miljoen afgelopen week.

Bij de altcoins bleef het zeer rustig afgelopen week en de meesten zagen juist een netto instroom, al was deze zeer klein. Voor ethereum (ETH) producten kwam dit slechts op $100.000 uit, voor ripple (XRP) en cardano (ADA) op $200.000 elk. Voor solana (SOL) fondsen veranderde er niets.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie