Kevin Schijven Kevin Schijven
15/10/2021 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2021 11:01

Bitcoin futures ETF wordt wellicht al volgende week verhandeld, zegt Bloomberg, BTC koers stijgt al

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin futures ETF wordt wellicht al volgende week verhandeld, zegt Bloomberg, BTC koers stijgt al

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat wellicht toch al zeer binnenkort een zogenaamde exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, voor bitcoin (BTC) futures goedkeuren. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op 15 oktober:

“De toezichthouder zal waarschijnlijk niet voorkomen dat de producten volgende week worden verhandeld.”

Aldus Bloomberg, die anonieme bronnen citeert. Dat gaat gepaard met de SEC die gisteren nog de onderstaande waarschuwing plaatste op Twitter. Dat is niet per se een bevestiging, het is namelijk een herhaling van dezelfde tweet uit juni.

De cryptocurrency markt wacht al jaren met smart op een goedkeuring van een bitcoin-ETF door de SEC. Het gaat ditmaal echter niet om een fysieke bitcoin-ETF, maar een futures-ETF. Zo’n fonds volgt de prijs van futures en houdt zelf geen bitcoin vast.

Het is dus niet helemaal het product waar de markt al jaren op wacht, maar het is desondanks een grote stap voor de crypto wereld. Zo’n investeringsproduct is toegankelijk voor particuliere beleggers, maar is vooral bedoeld voor Amerikaanse institutionele investeerders die niet direct in bitcoin mogen investeren.

Bloomberg ETF analist Eric Balchunas zegt dat hij de kans op een goedkeuring nu zelfs boven 90% schat. Het zou dan waarschijnlijk in eerste instantie om de producten van ProShares en Invesco gaan, die wellicht al volgende week worden verhandeld.

Echter zegt Balchunas ook dat deze futures ETF’s “gebrekkig” zijn en “waarschijnlijk niet het land zullen veroveren.” Hij verwacht dat ze in het eerste jaar een volume van $3 tot $4 miljard zullen bereiken, maar 1% van ETF’s.

De bitcoin koers leek afgelopen week al een steuntje in de rug te krijgen omtrent de verwachtingen over een ETF en de nieuwe geruchten gaven de koers afgelopen nacht wederom een boost. Bitcoin tikte vanochtend eindelijk voor het eerst sinds medio april $60.000 aan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie