Timo Bult Timo Bult
25/09/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2022 16:05

‘Bitcoin gaat dalen voor multi-week stijging’ aldus econoom Krüger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin gaat dalen voor multi-week stijging' aldus econoom Krüger

Foto: maxtrks28/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers handelt al weken dichtbij de $20.000. Het is de cliff hanger der cliff hangers waarbij het antwoord op de vraag of we verder afzakken of kunnen herstellen, nog altijd in de lucht hangt. Econoom en handelaar Alex Krüger laat in een tweet weten dat BTC in eerste instantie verder af kan gaan dalen maar vervolgens beter kan gaan presteren dan de aandelen koersen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin prijs vormt lage weekly close

In de tweet toont Krüger een grafiek waarbij hij stelt dat “vorige week de weekly close de laagste van 2022 was.” Het beeld past in het aanhoudende bearish sentiment op de markt met al het bearish bitcoin nieuws tot gevolg. Terwijl de koers maar in de buurt van de $20.000 blijft hangen, wordt de angst voor een verdere daling alsmaar groter.

De econoom laat er een gedachte-experiment op los: “Als de grafiek omgedraaid zou zijn zou men nu “hoger!” roepen.” Het omdraaien van grafieken is iets wat sommige analisten doen om enige bias in hun analyses te voorkomen. In de omgekeerde wereld zou de huidige support een weerstand zijn en lijkt het er sterk op dat deze weerstand gebroken gaat worden.

‘Bitcoin prijs eerst lager, dan hoger’

Vervolgens deelt Krüger zijn verwachtingen voor de komende tijd. Volgens hem zal de prijs van bitcoin eerst gaan dalen waarna een flinke stuiter gemaakt kan worden. Dat klinkt vaag, al onderbouwt hij zijn stelling met het volgende:

“[Ik verwacht een] herhaling van de CPI-week in juni wat betreft aandelen, crypto presteert beter als de bounce eenmaal is aangebroken, omdat het relatief sterk is (veel spotkopers de laatste twee dagen).

sterke bounce =/ nieuwe opwaartse trend van meerdere weken”

De komende week kunnen we weer aardig wat volatiliteit verwachten. Op de economische kalender staan een aantal belangrijke events op de planning, waaronder een toespraak van de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) en ook die van de Amerikaanse centrale bank (Fed). Tevens worden de Amerikaanse BBP cijfers en huizenverkoopcijfers bekendgemaakt. Kortom, het blijft goed opletten in deze onzekere tijden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie