bitcoin_herstelt_snel_van_daling_op_maandagavond_altcoins_niet

Bitcoin herstelt snel van daling op maandagavond, altcoins niet

0

Maandagavond 30 juli daalde de prijs van Bitcoin (BTC) in twee uur tijd met 4% van $8.150 naar $7.800. Net zo snel als het daalde, krabbelde BTC ook weer op naar $8.150 en bleef het gedurende de hele nacht rond dat bedrag schommelen.

De daling van de Bitcoin-prijs van maandagavond betekende ook voor de andere cryptocurrencies en tokens een flinke waardevermindering. In tegenstelling tot Bitcoin lukte het de meesten van hen niet om te herstellen en waar de waarde van BTC niet al te veel verschilt van haar waarde 24 uur geleden, laten de meeste altcoins verliezen tot wel 10% zien.

bitcoin_herstelt_snel_van_daling_op_maandagavond_altcoins_niet_grafiek

Vanwege de instabiliteit op de markt was een daling tot onder de $8.000 niet ondenkbaar maar het snelle herstel van Bitcoin dat daarop volgde kwam daardoor wel als een verrassing.

Op de middellange termijn behoort een prijsstijging tot $9.400 tot de mogelijkheid voor Bitcoin, na een mogelijke pullback in de komende dagen. Aangezien BTC de afgelopen drie maanden twee keer de $10.000 heeft getest, is een beweging in de richting van $9.000 niet ondenkbaar.

Het is ook belangrijk om in acht te nemen dat veel beleggers hun andere cryptocurrencies en kleinere tokens omzetten in Bitcoin. Dat blijkt uit het gebrek aan volume en momentum die de meeste altcoins laten zien. Tokens die in juni nog sterke prestaties lieten zien ten opzichte van BTC, zijn sinds begin juli met bijna 30% gedaald t.o.v. zowel BTC als de Amerikaanse dollar.

Op basis van het gebrek aan vertrouwen van beleggers in de korte termijn-trend van de cryptomarkt, zoals blijkt uit de slechte prestaties van de altcoins, is een nieuwe daling absoluut niet ondenkbaar. Als de huidige trend aanhoudt zal de prijs van BTC in de komende paar dagen waarschijnlijk weer onder de $8.000 uitkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws