Rico Engelbarts
31/07/2018 12:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:17

Bitcoin herstelt snel van daling op maandagavond, altcoins niet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_herstelt_snel_van_daling_op_maandagavond_altcoins_niet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Maandagavond 30 juli daalde de prijs van Bitcoin (BTC) in twee uur tijd met 4% van $8.150 naar $7.800. Net zo snel als het daalde, krabbelde BTC ook weer op naar $8.150 en bleef het gedurende de hele nacht rond dat bedrag schommelen.
De daling van de Bitcoin-prijs van maandagavond betekende ook voor de andere cryptocurrencies en tokens een flinke waardevermindering. In tegenstelling tot Bitcoin lukte het de meesten van hen niet om te herstellen en waar de waarde van BTC niet al te veel verschilt van haar waarde 24 uur geleden, laten de meeste altcoins verliezen tot wel 10% zien.
bitcoin_herstelt_snel_van_daling_op_maandagavond_altcoins_niet_grafiek
Vanwege de instabiliteit op de markt was een daling tot onder de $8.000 niet ondenkbaar maar het snelle herstel van Bitcoin dat daarop volgde kwam daardoor wel als een verrassing.
Op de middellange termijn behoort een prijsstijging tot $9.400 tot de mogelijkheid voor Bitcoin, na een mogelijke pullback in de komende dagen. Aangezien BTC de afgelopen drie maanden twee keer de $10.000 heeft getest, is een beweging in de richting van $9.000 niet ondenkbaar.
Het is ook belangrijk om in acht te nemen dat veel beleggers hun andere cryptocurrencies en kleinere tokens omzetten in Bitcoin. Dat blijkt uit het gebrek aan volume en momentum die de meeste altcoins laten zien. Tokens die in juni nog sterke prestaties lieten zien ten opzichte van BTC, zijn sinds begin juli met bijna 30% gedaald t.o.v. zowel BTC als de Amerikaanse dollar.
Op basis van het gebrek aan vertrouwen van beleggers in de korte termijn-trend van de cryptomarkt, zoals blijkt uit de slechte prestaties van de altcoins, is een nieuwe daling absoluut niet ondenkbaar. Als de huidige trend aanhoudt zal de prijs van BTC in de komende paar dagen waarschijnlijk weer onder de $8.000 uitkomen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie