Thom Derks Thom Derks
19/10/2022 12:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2022 12:40

Bitcoin institutionele adoptie gaat “heel, heel snel,” zegt Coinbase

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin institutionele adoptie gaat

Foto: Craig Hastings/Shutterstock

We horen in de bitcoin-wereld al jaren over de zogenaamde institutionele beleggers die ieder moment de industrie komen overnemen om daarmee de koersen naar nieuwe hoogte te stuwen. Nu lijkt er daadwerkelijk een stroomversnelling in die ontwikkeling te komen, tenminste, als we de woorden van John D’Agostino van Coinbase mogen geloven.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ontwikkeling crypto-markt kost tijd

D’Agostino zegt in een interview met SALT op 18 oktober tegen Anthony Scaramucci van Skybridge Capital dat het tijd kost voor een nieuwe asset-klasse om zichzelf te ontplooien:

“Het afwachten van institutionele partijen is echt een ding, het kost voor hen een hoop tijd en geld om zomaar nieuwe assets toe te voegen. Voor mij persoonlijk, iemand die 15 jaar heeft gewerkt om de institutionele industrie lekker te maken voor grondstoffen, veranderen dingen momenteel sneller dan verwacht. Maar ik begrijp dat het voor mensen die dicht op de materie zitten onmogelijk is om dat zo te ervaren. Maar voor institutionele beleggers gaat het echt heel, heel snel.”

Aldus D’Agostino over de normaal gesproken trage manier van werken van institutionele beleggers. Een belangrijke reden voor de vertraging die D’Agostino noemt, is de onzekerheid die op wetgevingsniveau heerst in de Verenigde Staten. Institutionele beleggers investeren graag in zaken die zich in een zeker juridisch klimaat begeven en dat kunnen we over crypto niet zeggen.

Advertentie

Spot bitcoin ETF komt uiteindelijk wel

Verder is D’Agostino ervan overtuigd dat er uiteindelijk wel een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) komt, een financieel product dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) al jaren tegenhoudt. Een spot bitcoin-ETF is een eenvoudig financieel product, waarmee investeerders direct in bitcoin kunnen investeren, zonder dat ze daadwerkelijk bitcoin in een wallet hoeven aan te houden.

De meeste institutionele beleggers zitten er helemaal niet op te wachten om hun bitcoin of ethereum (ETH) persoonlijk te beheren. Dat laten ze liever door experts doen. Zij willen gewoon exposure op de absolute schaarste van bitcoin en niet nadenken over het opslaan en bewaren ervan.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie