Ivo Melchers Ivo Melchers
16/12/2023 17:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2023 14:56

Bitcoin-investeerders worden gewaarschuwd door bankreus JPMorgan

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koersdaling is nog niet voorbij, volgens JPMorgan

Foto: Skorzewiak/Shutterstock

De crypto markt wacht al jaren op de komst van een Bitcoin (BTC) beursfonds. Nu een goedkeuring dichterbij dan ooit lijkt, kijkt de crypto-wereld reikhalzend uit naar het moment dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht zal verkondigen. Bankgigant JPMorgan verwacht dat het grootse primeur juist een koersdaling teweeg zal brengen voor bitcoin.

Aandelen van grote bitcoin miner stijgen met 18% door S&P-entree
Aandelen van grote bitcoin miner stijgen met 18% door S&P-entree

Bitcoin ETF: ‘sell the news’ evenement?

Nikolaos Panigirtzoglou, analist bij JPMorgan, heeft afgelopen donderdag zijn verwachtingen gedeeld wat betreft de mogelijke verwelkoming van Bitcoin beursfondsen.

Een Bitcoin beursfonds, ofwel een Exchange Traded Fund (ETF), biedt institutionele investeerders de mogelijkheid om blootstelling tot bitcoin te verkrijgen. Veel crypto-fanaten zijn een dergelijk fonds dan ook als een grootschalig adoptiemiddel.

De SEC wijst al sinds 2017 iedere aanvraag direct tot de prullenbak. Een mogelijke goedkeuring wordt dan ook als een historisch moment beschouwd voor Bitcoin. Volgens analist Panigirtzoglou zullen de grote verwachtingen echter averechts werken:

“We zijn voorzichtig wat betreft de cryptomarkten tot 2024 en we blijven een grote kans zien op een buy-the-rumour/sell-the-news-effect zodra de SEC begin volgend jaar spot bitcoin ETF’s goedkeurt.”

De afgelopen weken is de bitcoin koers als een raket de lucht in geschoten, grotendeels dankzij de speculatie op de goedkeuring van beursfondsen in januari. Investeerders hebben de afgelopen tijd massaal bitcoins gekocht in de hoop te profiteren van een prijsstijging als de komst van Bitcoin beursfondsen daadwerkelijk wordt bevestigd.

Panigirtzoglou denkt dat de goedkeuring tot een verkoopgolf zal leiden, omdat handelaren besluiten hun winst te nemen en geen motivatie meer hebben om het activum vast te houden.

Advertentie

Ethereum getipt als betere keuze

Eerder deze week voorspelde Panigirtzoglou ook al dat ethereum (ETH) een mooier 2024 tegemoet gaat dan bitcoin. Met name Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844, ook wel bekend als ‘Proto-danksharding’, zal volgens de analist ervoor zorgen dat ethereum beter zal presteren dan de bitcoin.

EIP 4844 is onderdeel van de grote netwerkupgrade genaamd ‘Cancun-deneb’ en richt zich op het verbeteren van de schaalbaarheid van het netwerk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie