Kevin Schijven Kevin Schijven
10/08/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2021 14:44

Bitcoin investerinsproducten zien uitstroom voor vijfde week op rij, ethereum ziet weer instroom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin investerinsproducten zien uitstroom voor vijfde week op rij, ethereum ziet weer instroom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency investeringsproducten zagen voor de vijfde week op rij een netto uitstroom. Ongeveer $26 miljoen stroomde in totaal uit crypto producten afgelopen week, iets meer dan vorige week, maar alsnog een stuk minder dan in mei en juni. Dat meldt CoinShares op 9 augustus in wekelijks rapport.

Bitcoin (BTC) producten zagen afgelopen week weer de meeste uitstroom, namelijk zo’n $33 miljoen. Desondanks is dat maar een fractie van de $4.211 miljoen die dit jaar in bitcoin producten zijn geïnvesteerd. Vooral CoinShares eigen investeringsproduct (XBT) zag een enorme uitstroom van $63,3 miljoen deze week, terwijl andere producten over het algemeen stabiel bleven of juist een kleine instroom zagen.

In tegenstelling tot bitcoin zagen de meeste altcoins deze week een kleine netto instroom. In ripple (XRP) producten stroomde $1,1 miljoen binnen, bitcoin cash (BCH) $1 miljoen, polkadot (DOT) $0,4 miljoen, litecoin (LTC) $0,3 miljoen en cardano (ADA) $0,8 miljoen.

Ethereum (ETH) producten zagen na twee weken van netto uitstromingen afgelopen week eindelijk weer een kleine netto instroom, de grootste instroom onder alle crypto. Deze netto instroom van $2,8 miljoen had hoogstwaarschijnlijk te maken met het enthousiasme omtrent de grote ‘London’ update van afgelopen week.

CoinShares meldt dat ether investeringsproducten inmiddels voor 26% verantwoordelijk zijn van al het kapitaal dat in institutionele crypto producten zit. Dat lag begin dit jaar nog op 11% en ligt hoger dan het marktaandeel van ether dat op 19% staat.

Ook meldt CoinShares dat dit jaar al een recordaantal van 37 nieuwe crypto investeringsproducten zijn gelanceerd dit jaar, het vorige record van 30 is afkomstig uit 2018. Ten slotte meldt CoinShares dat het totale hoeveelheid assets under management (AUM), of activa onder beheer, van alle crypto producten nu weer boven $50 miljard staat dankzij de stijgende koersprijzen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie