Bitcoin is het ‘next big thing’, aldus bekende econoom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/KanawatTH

De crypto markt kan enorm volatiel zijn, zoveel is duidelijk. Dat betekent echter ook dat veel mensen onzeker zijn over de toekomst van bijvoorbeeld bitcoin (BTC). Volgens een bekende econoom en oprichter van investeringsfirma HS Dent Investment Management, Harry Dent, ziet de toekomst voor bitcoin er erg goed uit. Hij stelt dat bitcoin ‘the next big thing’ is. Echter, er zullen ook nog moeilijke tijden aan komen.

Cryptocurrencies en de dot-com bubbel

In een interview op de Rich Dad Radio Show deelde Dent zijn mening over bitcoin. Volgens hem lijkt de groei van bitcoin erg veel op aandelen tijdens de dot-com bubbel, zo’n 20 jaar geleden. Destijds stegen de aandelen van veel tech-bedrijven, zoals bijvoorbeeld Amazon, gigantisch om vervolgens enorm te crashen.

Volgens Dent is het waarschijnlijk dat bitcoin ook een dergelijke ‘dot-com crash’ zal meemaken. Echter, vervolgens zal bitcoin net als tech-aandelen weer beginnen te stijgen tot nieuwe hoogtes. De crash die vooraf zal gaan aan de rally zal veel mensen doen vermoeden dat bitcoin en de crypto industrie dood is, aldus Dent.

“Ik vergelijk de cryptocurrencies zoals Bitcoin met Amazon, de nieuwe dot-com retailers die de rage waren tijdens het laatste deel van de jaren ’90 zeepbel, en zij waren het toppunt ervan. Amazon leidde die zeepbel en crashte 95%… voordat het naar 3.500 ging in de volgende bullmarkt,”

Crypto en het internet

Dent gaf toe dat hij vroeger niet echt het nut van cryptocurrencies snapte. Hij was niet in staat om het concept van digitale activa te begrijpen. Op een gegeven moment viel het kwartje echter en vanaf dat moment was Dent verkocht. 

Net als het internet aan het begin van dit millennium, zal de crypto industrie volgens Dent de wereld veroveren.

“Ik snapte het zelf niet, totdat op mijn eigen conferentie een kerel crypto definieerde als de digitalisering van alle financiële activa en geld. En ik heb zoiets van: ‘alle financiële activa in de wereld?’ […] Dit is van groot belang. Dit is het volgende grote ding.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie