Rogier van Kuijk
17/02/2024 11:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2024 12:04

Bitcoin is onderweg naar een nieuwe all time high in 2024

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Eenrijkerleven

Bitcoin (BTC) brak maandag 12 februari door de 50.000 dollar heen en lijkt voorlopig niet te stoppen met stijgen. Dit gedrag is nieuw voor bitcoin, om voor de Bitcoin halving plaatsvindt zo hard te stijgen. Waarom is dit? Dat leg ik je zo uit, eerst nog even over die halving. De Bitcoin halving vindt iedere 210.000 blocks plaats. Dit komt overeen met vier jaar. Die halving zorgt ervoor dat de dagelijks nieuw gegenereerde bitcoin met 50 procent daalt. De aanstaande halving betekent dit van 900 Bitcoin (zo’n 45 miljoen dollar per dag) naar 450 bitcoin (zo’n 22,5 miljoen dollar per dag).

Whales blijven massaal Bitcoin kopen in aanloop van halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Waarom stijgt bitcoin zo hard?

Gemeten vanaf 1 januari is de prijs van bitcoin al met zo’n 23 procent de lucht in geschoten. Daarmee is bitcoin nog zo’n 33 procent verwijderd van zijn all time high.

De reden dat BTC zo hard aan het stijgen is, is eenvoudig: omdat de spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten beschikbaar is. Om je een beeld te geven van de orde van grootte van de economie van de VS versus die van Nederland: 25 keer zo groot (25 biljoen versus 1 biljoen). Je kunt je dus voorstellen dat de instroom van kapitaal in deze ETF, vanwege de toenemende importantie van bitcoin en dus ook interesse, enorm is.

De afgelopen dagen ligt dit rond de 400 miljoen dollar per dag! Dus 10x de dagelijkse nieuwe voorraad. Los van de GDP van de Verenigde Staten, is er minimaal 50 biljoen aan kapitaal beschikbaar bij alleen al de institutionele beleggers om gedeeltelijk te gaan toewijzen aan bitcoin.

Gaan we nog een dip zien?

Ja. Het is zeer gebruikelijk dat dips van 30-40 procent voorkomen in een bullmarkt. Echter verwacht ik geen grote daling op de korte termijn. Kijkend naar de data uit de charts kan je het wellicht verwachten. Ik vind de macro omstandigheden leidend in deze en het momentum waar bitcoin nu mee te maken heeft, verdwijnt niet snel meer dit jaar. Vergis je niet: de dip komt eraan, de vraag is alleen wanneer. Al zou die op korte termijn komen, dan verwacht ik dit (bekijk de short van 1 minuut).

Wat is dan het verwachtte prijsniveau voor BTC in 2024?

Dat is natuurlijk een interessante vraag met een interessant antwoord incl. onderbouwing. Bekijk de video als je mijn visie hierover tot je wilt nemen.

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.

Deel dit artikel
Rogier van Kuijk

Eenrijkerleven is in 2020 opgericht door Rogier van Kuijk (41), die sinds zijn 11e belegger is, technische informatica studeerde en na een IT carrière van 20 jaar fulltime ondernemer is. Rogier deelt op Eenrijkerleven zijn passie, kennis, ervaringen en nieuwsgierigheid over geldzaken, beleggen, crypto en technologie.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie