Simon Bosch Simon Bosch
11/06/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:01

Bitcoin kan nog dalen naar 16.000 euro door enorme inflatie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Weer een maand voorbij, en weer een hoger inflatiecijfer. Althans, in de Verenigde Staten. Wat de inflatie in de eurozone is, zullen we op 22 juni te weten komen. Maar de markt in de VS is leidend, en de gevolgen van het nieuwe cijfer zijn wellicht enorm, ook voor bitcoin (BTC).

Crypto adoptie door beurs Bitvavo: Alle Nederlanders €10,- gratis Bitcoin
Crypto adoptie door beurs Bitvavo: Alle Nederlanders €10,- gratis Bitcoin

Inflatie van 8,6%

Het Bureau of Labor Statistics heeft gisteren onthuld dat de jaarlijkse inflatie in de VS in mei 8,6% was. Dat is opnieuw een toename, het cijfer van april was nog 8,3%. In Real Visions Daily Briefing van gisteravond, beschrijft Peter Boockvar van Bleakley Advisory Group dat dit grote gevolgen gaat hebben voor financiële markten.

Het hoge cijfer geeft de centrale bank van de VS namelijk een uitstekend excuus om door te gaan met het verhogen van de rentes. Peter Boockvar noemt dat minimaal nog twee aankondigingen van hogere rentes mogelijk zijn. Dan zou de rente bij de Federal Reserve minstens 2% zijn. Een paar maanden geleden was deze nog nul. Dat betekent dat het veel moeilijker wordt om aan leningen te komen, en dat moet de inflatie verminderen. Dit proces heet quantitative tightening, of in het Nederlands kwantitatieve verstrakking.

Europa is een iets ander geval. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft naast het doel om de inflatie in het geding te houden, ook als doel om Zuid-Europa niet bankroet te laten gaan. Dat betekent dat de rentes in Europa niet te veel omhoog kunnen. Daardoor is de kans groot dat de inflatie in Europa in verhouding hoger blijft.

Advertentie

Slecht nieuws voor bitcoin

Het allergrootste probleem voor crypto als bitcoin is op dit moment dus de hoge inflatie. Op Twitter benadrukte CryptoWhale vorige maand dat bitcoin nog nooit in een stierenmarkt is geweest terwijl de Federal Reserve aan de teugels trok. De centrale bank doet er nu alles aan om de inflatie te verminderen.

https://twitter.com/CryptoWhale/status/1521963129206239234

De kans is dus groot dat cryptocurrencies flink zullen lijden totdat dit beleid stopt. Als we kijken naar de grafiek van bitcoin, dan valt op dat er mogelijk weinig support zit onder de low van 27.000. Als de koers hier doorheen zakt, dan zou bitcoin mogelijk pas weer steun kunnen vinden rond 16.000 euro. Als deze prijs echter niet niet gehouden wordt, is de kans groot dat bitcoin richting de 12.000 euro of zelfs richting de 10.000 euro gaat. Dat is bij de huidige prijs een correctie tussen de 41% en 63%.

11-6-2022 BTC TA 11-6-2022

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie