Timo Bult Timo Bult
12/05/2024 13:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2024 13:55

‘Bitcoin kan omhoog blazen’ verwachten analisten na positief signaal

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin kan omhoog blazen' verwachten analisten na positief signaal

Foto: Tradingview

Bitcoin (BTC) zit al een tijdje in een neerwaartse trend. De daling, die al meer dan zes weken duurt, volgt na een periode waarin BTC een recordhoogte van 73.000 dollar bereikte. Ondanks deze langdurige daling delen de oprichters van blockchain-analyseplatform Glassnode een hoopvolle analyse.

Bitcoin koers blijft dalen, maar een ‘hamer’ biedt nu hoop

Sinds het bereiken van de all-time high, heeft bitcoin te maken gehad met een consistente daling over een periode van meer dan zes weken. De prijs van de munt daalde van het hoogtepunt naar een huidig niveau van ongeveer 61.000 dollar. In de afgelopen weken daalde het overigens dieper dan dat. Het dieptepunt ligt tot nu toe bij ongeveer 56.000 dollar.

Door de aanhoudende neerwaartse trend lijkt de euforie langzaam weg te ebben. Maar Jan Happel en Yana Allemann, oprichters van Glassnode, lichten op hun gezamenlijke account Negentropic op X toe waarom zij nu weer hoop hebben op een trendommekeer:

“De wekelijkse grafiek toonde afgelopen week een Hammer candle met een lange wick, wat een omkeersignaal kan zijn. Ondanks de terugval deze week, ziet dit eruit als een gezonde correctie na een eerdere impulsieve beweging.”

De analisten delen hun verwachting dat het erop lijkt dat “BTC omhoog kan gaan blazen.”

Tekenen van herstel voor BTC prijs?

De wekelijkse bitcoin grafiek biedt nu dus mogelijk een glimp van hoop voor investeerders. De ‘Hammer’ candle, een indicator in de technische analyse, kan wijzen op een naderende trendomkering. Dit type candle komt vaak voor na een sterke daling en kan suggereren dat verkopers uitgeput raken en kopers weer aan kracht winnen.

Bitcoin-hammer-candle-12-mei
De hammer candle vorige week op de wekelijkse bitcoin grafiek. Bron: Tradingview.

Volgens Happel en Allemann is de correctie van deze week daarnaast typisch na een grote stijging. “Correcties zorgen vaak voor dalingen tot 50% of 61.8% van de vorige impulsbeweging. Dit lijkt een gezonde correctie te zijn voordat de prijs mogelijk hoger uitbreekt,” aldus de analisten.

Begin met 10 euro gratis op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo

Nog geen account bij Bitvavo? Dan heeft de Nederlandse cryptobeurs in samenwerking met Crypto Insiders een mooie actie: nieuwe gebruikers ontvangen nu 10 euro gratis tegoed wanneer zij via deze link een account aanmaken. Handel samen met meer dan 1 miljoen Nederlanders in meer dan 200 verschillende cryptocurrencies, waaronder natuurlijk bitcoin.

Pak €10,- gratis!
Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie