Kevin Schijven Kevin Schijven
26/12/2021 11:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2021 11:02

Bitcoin kerstrally al voorbij of moet deze nog beginnen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_kerstrally_al_voorbij_of_moet_deze_nog_beginnen

Foto door Vitaliy Krasovskiy / Shutterstock.com

Het geloof in een zogenaamde “kerstrally” begint weer sterk af te nemen. Bitcoin (BTC) kon kort voor kerst een sprongetje maken waardoor de koers er even heel bullish uitzag. Het gaf hoop dat we wellicht toch nog een eindejaarssprint zouden zien. Echter is bitcoin gedurende kerst weer gaan liggen en lijkt de koers zelfs enigszins moeite te hebben om stand te houden. Toch zien we de angst op de markt verder afnemen en is de hoop op een hervatting van de rally nog niet verdwenen.

Bitcoin prijs nog altijd in gevaarlijke ‘overbought’ gebied
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin verliest grip tijdens kerstrally

De bitcoin koers leek op kerstochtend stand te houden rond $51.000, maar begon toen langzamerhand grip te verliezen en schommelde daarna tussen $50.700 en $51.000. Tegen kerstavond verloor bitcoin meer grip en zakte toen naar $50.400.

Daar maakte bitcoin even een flinke bounce. De koers schoot naar $51.400, een stijging van 2% in minder dan een uur. Vervolgens leek bitcoin toch weer rond $51.000 support te vinden. Echter verloor de koers tegen middernacht wederom grip en zakte toen naar $50.500. Bitcoin kon vanochtend ook hier echter niet standhouden en kelderde toen plotseling naar $49.500. De daling lijkt gepaard te gaan met whales die toch weer wat winst pakken.

Bitcoin zakte vanochtend dus weer even door de psychologische grens van $50.000. Bitcoin doorbrak die grens afgelopen donderdag voor het eerst in twee weken. Dat zorgde voor die hoop op een zogenaamde kerstrally. Echter waarschuwden we op Crypto Insiders er al voor dat bitcoin wellicht nog een extra zetje nodig heeft en eerst $53.000-$54.000 moet pakken om ook daadwerkelijk te spreken van een uitbraak en een trendommekeer.

Het is dus nog altijd mogelijk dat bitcoin langer in dit bereik gevangen zit. Desondanks kan het zijn dat bitcoin nu een higher low test tegenover de dal van donderdag, net voordat bitcoin een sprong maakte, en tegenover afgelopen maandag, toen bitcoin zelfs even onder $46.000 dook. Dan zou bitcoin wellicht vervolgens ook een higher high kunnen testen.

Bitcoin is op het moment van schrijven langzamerhand $50.000 terug aan het pakken, al blijft het handelsvolume laag, maar dat is geen verassing met kerst.

Advertentie

Bitcoin analisten blijven bullish

Hoe dan ook blijven de meest crypto-analisten bullish over bitcoin over de middellange termijn. De markt lijkt nog altijd sterk overtuigd te zijn dat we in een bull-markt zitten en we nog een sterke rally zullen zien. Als dat niet dit jaar nog begint, dan wellicht begin volgend jaar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie