Kevin Schijven Kevin Schijven
27/12/2021 10:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2021 10:33

Bitcoin kerstrally blijft uit, analisten blijven bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_kerstrally_blijft_uit,_analisten_blijven_bullish

Foto: amonphan comphanyo/Shutterstock

Een “kerstrally” voor bitcoin (BTC) bleef uiteindelijk dus toch uit. De markt hoopte op een zogenaamde short squeeze, maar in plaats daarvan blijft het opvallend rustig op de cryptocurrency markt. Bitcoin verhandelt nog steeds in hetzelfde bereik. Toch bestaat de kans dat we binnenkort alsnog een rally kunnen zien, de markt spreekt momenteel dan ook over de “stilte voor de storm.”

De recente angst en onzekerheid die ontstond op de crypto-markt is er echter nog niet compleet uit. Daarnaast zien we de whales wellicht een “sell wall” opbouwen rond $50.000 en is er nog altijd veel terughoudendheid onder de investeerders. Zij wachten wellicht op een bevestiging van een uitbraak waar bitcoin minstens $53.000 pakt om weer terug in te stappen. Andere investeerders vrezen dat we wellicht toch eerst nog een dip zullen zien voordat de koers daadwerkelijk aan een bull-run begint.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geen bitcoin kerstrally, maar analisten blijven bullish

De bitcoin koers verloor ’s avonds op de eerste kerstdag grip op $51.000 en kwam ’s ochtends, op de tweede kerstdag, weer onder $50.000 uit. Vervolgens leek bitcoin weer de psychologische grens van $50.000 terug te pakken, maar aan het begin van de middag dipte de koers zelfs nog iets lager en kwam toen even bij $49.750 uit.

Daarna begon bitcoin toch weer te herstellen. Bitcoin pakte $50.000 en tegen het eind van de middag maakte de koers nog een sprongetje en hield vervolgens stand rond $50.500. Tegen het einde van de avond zakte bitcoin eventjes richting $50.000 maar de koers maakt toen een enorme bounce. Bitcoin schoot naar $51.175 en piekte even later zelfs naar $51.375; dat was een stijging van 2,5% in een uur.

De BTC koers herstelde toen naar het prijsniveau op kerst van $51.000 en hield hier gedurende nacht stand. Toch verloor bitcoin vanochtend weer grip op deze $51.000 en dipte even richting $50.500 maar daar lijkt momenteel nog genoeg support te zijn.

Ondanks dat er nog enige onzekerheid is, blijven de meeste analisten bullish over de middellange termijn. De analisten houden momenteel vooral de 50-dagen en 50-weken moving averages in de gaten, het bereik dus tussen $48.000 en $54.000. De bulls spreken daarnaast over een eventuele vorming van een “bump ’n run reversal” (BARR) patroon. Kunnen we nog voor het einde van het jaar het begin van een nieuwe rally zien?

https://twitter.com/Parabolic_Matt/status/1475283373950132225

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie