Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin koers analyse: BTC $12.000 retest mislukt, is de bull run voorbij?

Bitcoin koers analyse: BTC $12.000 retest mislukt, is de bull run voorbij?

De grootste cryptocurrency ter wereld heeft sinds 21 juli weer een lower high in de grafiek staan, de bulls lijken uitgeput te zijn. De huidige Fibonacci levels blijven rond de 0,786 hangen op een prijspunt van ongeveer $11.743. 

Daarnaast zagen we ook ruim $4 miljard de markt verlaten in de afgelopen 15 uur. Het lijkt er op dat sommige traders langzaam bezig zijn met het uitcashen van hun winsten. Dit zou kunnen suggeren de bull run ten einde komt. 

Op de dagelijkse BTC/USD-grafiek is er een whale-patroon waar te nemen, die in een analyse van cryptopotato wordt belicht. De koers van bitcoin gaat over het algemeen zijwaarts als een dergelijk patroon waargenomen wordt. Dit komt doordat het gros van de traders wacht op meer zekerheid in de markt. 

bitcoin_koers_analyse_dagelijkse_grafiekAfbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange BitStamp

De kans is groot dat de koers tussen de 0,786 Fibonacci en 0,236 Fibonacci blijft hangen (tweede gele fib level set), op korte termijn is dat rond de $11.736 en $12.000. Als de bears de overhand krijgen is het zeer waarschijnlijk dat het 0.236 fib level de nieuwe support wordt. 

Als we de uptrend intact willen houden dan moeten de bulls de huidige weerstand doorbreken; het liefst zien we dat er een candle wordt gesloten $11.736 wordt gesloten. Een belangrijke support (groen) voor bitcoin ligt op de $11.070, en fib level 0,382 (geel) op $10.928. Dit prijspunt bleek in het verleden al vaker een support level te zijn wat meer koopkracht kon creëren zodra het bereikt werd. 

Op de 4-uur grafiek is wat bullish volume waar te nemen op de MACD indicator en parabolische SAR punten onder de prijsactie. Dit zou kunnen snuggeren dat er op korte termijn een bull trend kan ontstaan; wat dit een mooi moment zou maken om bitcoin te kopen. Dit moment zouden we idealiter een higher high willen zien op de RSI of in ieder geval een teken van toenemend volume. 

bitcoin_koers_analyse_4_uur_grafiekAfbeelding 2: 4 uurs-grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange BitStamp

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.203,58 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...