Kevin Schijven Kevin Schijven
07/08/2020 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2023 06:51

Bitcoin koers analyse: BTC $12.000 retest mislukt, is de bull run voorbij?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers analyse: BTC $12.000 retest mislukt, is de bull run voorbij?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De grootste cryptocurrency ter wereld heeft sinds 21 juli weer een lower high in de grafiek staan, de bulls lijken uitgeput te zijn. De huidige Fibonacci levels blijven rond de 0,786 hangen op een prijspunt van ongeveer $11.743. 
Daarnaast zagen we ook ruim $4 miljard de markt verlaten in de afgelopen 15 uur. Het lijkt er op dat sommige traders langzaam bezig zijn met het uitcashen van hun winsten. Dit zou kunnen suggeren de bull run ten einde komt. 
Op de dagelijkse BTC/USD-grafiek is er een whale-patroon waar te nemen, die in een analyse van cryptopotato wordt belicht. De koers van bitcoin gaat over het algemeen zijwaarts als een dergelijk patroon waargenomen wordt. Dit komt doordat het gros van de traders wacht op meer zekerheid in de markt. 
bitcoin_koers_analyse_dagelijkse_grafiekAfbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange BitStamp
De kans is groot dat de koers tussen de 0,786 Fibonacci en 0,236 Fibonacci blijft hangen (tweede gele fib level set), op korte termijn is dat rond de $11.736 en $12.000. Als de bears de overhand krijgen is het zeer waarschijnlijk dat het 0.236 fib level de nieuwe support wordt. 
Als we de uptrend intact willen houden dan moeten de bulls de huidige weerstand doorbreken; het liefst zien we dat er een candle wordt gesloten $11.736 wordt gesloten. Een belangrijke support (groen) voor bitcoin ligt op de $11.070, en fib level 0,382 (geel) op $10.928. Dit prijspunt bleek in het verleden al vaker een support level te zijn wat meer koopkracht kon creëren zodra het bereikt werd. 
Op de 4-uur grafiek is wat bullish volume waar te nemen op de MACD indicator en parabolische SAR punten onder de prijsactie. Dit zou kunnen snuggeren dat er op korte termijn een bull trend kan ontstaan; wat dit een mooi moment zou maken om bitcoin te kopen. Dit moment zouden we idealiter een higher high willen zien op de RSI of in ieder geval een teken van toenemend volume. 
bitcoin_koers_analyse_4_uur_grafiekAfbeelding 2: 4 uurs-grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange BitStamp

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie