Kevin Schijven Kevin Schijven
15/12/2021 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2021 09:45

Bitcoin koers begint aan herstel, maar onzekerheid blijft

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers begint aan herstel, maar onzekerheid blijft

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt heeft wellicht zijn bodem bereikt. De markt kleurt groen en bitcoin (BTC) klimt naar een hoger bereik. De totale marktkapitalisatie stijgt vanochtend naar $2,33 biljoen. Echter hangt er nog altijd veel angst in de markt.

De hoge inflatie zorgt er wellicht voor dat centrale banken, waaronder de Federal Reserve, hun monetaire beleid gaan aanpassen. Dat kan negatieve gevolgen hebben op de financiële markten en dus ook de crypto-markt meetrekken. Sommige analisten denken dat deze vrees wellicht al ingesprijsd is, maar de kans is groot dat we de komende dagen meer volatiliteit zullen zien. De Federal Open Market Committee (FOMC) vindt later vandaag plaatst.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers begint te herstellen

De bitcoin koers kelderde maandag weer terug naar het cruciale supportniveau rond $47.000. Het lukte bitcoin gisteren in eerste instantie nog niet om uit dit bereik te klimmen. De koers maakte gisterenmiddag wel een poging naar $48.000, maar werd daar hard afgewezen. Bitcoin zakte toen voor de tweede keer helemaal naar $46.600, vlak onder de 200-dagen simple moving average (SMA)

Daar maakte bitcoin plotseling een behoorlijk sterke bounce. Deze keer brak bitcoin wel door $48.000 en kwam zelfs gelijk bij $48.700 uit. De rest van de nacht schommelde bitcoin tussen $48.000 en $48.550 en vanochtend lijkt bitcoin wellicht nog een poging te maken om uit te breken.

Bitcoin komt op het moment van schrijven bij $48.700 uit, maar loopt hier al tegen weerstand aan. Heeft bitcoin genoeg kracht om gelijk verder te duwen? Mocht dat het geval zijn, dan liggen er meerdere weerstandsgebieden tussen $49.000 en $55.000. Mocht bitcoin echter toch weer grip verliezen, dan kan de koers nog altijd helemaal naar $40.000-$42.000 kelderen.

Advertentie

Veel investeerders nog altijd bullish

Ondanks de angst in de markt, die wellicht op de korte termijn voor verkoopdruk zal zorgen, zijn er nog altijd veel analisten en investeerders van overtuigd dat we in een bull-markt zitten. We zien investeerders voorzichtig de dip kopen, maar voorlopig is dat nog met een laag volume.

We zien de beruchte “retail fomo,” oftewel particuliere investeerders die niet de boot willen missen, nog steeds niet arriveren. Dat was in 2017 in eerste instantie ook niet het geval, meldt deze analist:

Klik hier voor meer bitcoin nieuws. Ook de volgende indicatoren tonen aan dat de bitcoin wellicht een bodem heeft bereikt:

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Coinmarketcap bug

Gisterenavond vond nog een merkwaardige bug plaats op de populaire prijsvergelijkingssite Coinmarketcap (CMC). Vrijwel alle koersen stonden even miljoenen procenten in de plus. Analist Adam Cochran meldt echter dat het voorval toonde dat er veel trading bots zijn die gebruik maken van de prijsdata van CMC. Een enigzins zorgwekkende verhaal:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie