Kevin Schijven Kevin Schijven
13/09/2020 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2020 17:27

Bitcoin koers CME Gap wordt wellicht helemaal niet gevuld, zeggen meerdere analisten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers CME Gap wordt wellicht helemaal niet gevuld, zeggen meerdere analisten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) tikte vorige maand nog meerdere malen de $12.000 aan, maar begin september zakte de BTC-prijs plotseling helemaal naar de $10.000 en brak de koers zelfs een paar keer door deze psychologische barrière.
Dat is waarom veel marktanalisten nu kijken naar de zogenaamde ‘CME gap.’ De CME gap is een gat dat ontstaat in de koers van bitcoin wanneer de Chicago Mercantile Exchange (CME) in het weekend sluit terwijl de spotmarkt op andere crypto-beurzen openblijft.
Hierdoor verwachtten analisten vorige week al dat dit gat “gevuld” zou worden en de koers zou zakken naar het gebied $9.600-$9.800. Dat bleef echter uit, maar ook dit weekend bestaat deze vrees weer onder handelaren. Toch melden meerdere analisten nu dat de kans groot is dat het gat wellicht helemaal niet gevuld zal worden.
Een van deze analisten is de bekende Twitteraar Willy Woo. Volgens Woo zou dit zelfs de eerste keer zijn dat dit gat niet gevuld wordt:


Mati Greenspan, oprichter van QuantumEconomics en voormalig analist bij eToro, geeft Woo gelijk. Hij zegt echter dat deze gaps meestal gevuld worden, maar dat dit niet altijd gebeurt. Dit komt doordat de “markt volatiel is en prijzen de neiging hebben zich te herhalen:”


De Nederlandse analist Michaël van de Poppe meldde onlangs in een analyse bij Cointelegraph dat $11.000 van cruciaal belang is. Mocht bitcoin hier doorheen breken dat is de kans op verdere stijgingen groot. Lukt dit bitcoin niet, dan wordt de kans dat de CME gap wordt opgevuld een stuk groter.


Ook Michiel van Crypto Insiders zei onlangs in zijn analyse dat bitcoin op een belangrijk kruispunt staat. Support moet boven de $10.200 gevonden worden anders is de kans groot dat de koers onder de $9.800 uitkomt en wellicht zelfs naar $8.800 daalt.
De prijs van bitcoin schommelt sinds de daling begin deze maand tussen de $10.000 en $10.500. Vanochtend kwam deze eindelijk weer boven de weerstand van $10.500 uit, maar op het moment van schrijven is de koers weer richting $10.300 gedaald.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie