Dylan Laat Dylan Laat
18/06/2024 09:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2024 09:54

Bitcoin koers daalt, maar crypto-analisten zien juist kansen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt, maar crypto-analisten zien juist kansen

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

De cryptomarkt heeft de afgelopen 24 uur flinke klappen gekregen. Bitcoin (BTC) zelf daalde met 4 procent terwijl bij de altcoins grotere dalingen te zien zijn. Ondanks het negatieve sentiment blijven bekende analisten en traders bullish voor de langere termijn.

Bitcoin (BTC) zakt weg maar analisten houden vertrouwen

Een van die traders is de bekende Nederlandse crypto-trader CryptoJelleNL, ook wel bekend als “Jelle”.  Op het socialmediaplatform X benadrukte hij het belang van geduld. “De uitbraak [naar boven, red.] duurt langer dan verwacht, maar dat betekent niet dat hij niet komt,” schreef hij, doelend op het uitblijven van de voortzetting van de huidige bullmarkt.

Jelle waarschuwde zijn volgers voor een “vervelings-shakeout”, verwijzend naar een periode van consolidatie voorafgaand aan de massale BTC bull run van 2020-2021. “2020 zag ~168 dagen van ‘chop’ voordat de bull run startte. Bijna iedereen gaf op, op dat punt. Wees geduldig.”

Met een “shakeout” bedoelt de analist een beweging waarin zwakkere handen hun posities gedwongen worden te liquideren. Dit kan leiden tot een zelfversterkende neerwaartse spiraal totdat de markt zich herstelt. Soortgelijke patronen zijn in het verleden vaker gezien voor grote prijsstijgingen.

Technische analyse BTC koers biedt hoop

Ondertussen blijft een andere crypto-analist, Trader Tardigrade, naar technische formaties kijken voor aanwijzingen over een mogelijke ommekeer. In een recente update wees hij op een inverse Head & Shoulders-patroon voor de bitcoin koers.

“Het Bitcoin inverse Head & Shoulders patroon is nog steeds in ontwikkeling,” schreef Tardigrade. “Een uitbraak naar boven kan gezien worden na de huidige Lower Right Shoulder formatie.”

Het inverse Head & Shoulders-patroon wordt beschouwd als een bullish signaal voor de bitcoin koers en kan een aankomende trendommekeer voorspellen.

Ook on-chain data platform Coinglass laat zien dat de funding rates – een indicator voor het sentiment onder future-handelaren – licht positief zijn. Dit kan erop duiden dat de “slimme” geldstromen nog steeds bullish zijn.

“Funding rates zijn licht positief, wat een bullish sentiment toont. Koop de dip,” schreef Coinglass op X.

Ondanks de positieve geluiden is het desalniettemin oppassen geblazen voor crypto-handelaren. Dergelijke volatiele tijden kunnen voor flinke dalingen zorgen. Doe dus altijd eigen onderzoek.

Ontvang gratis crypto op Bitvavo

Nog geen account bij Bitvavo? Nieuwe gebruikers ontvangen via deze link een gratis welkomstbonus van 10 euro die direct gebruikt kan worden voor de meer dan 200 cryptocurrencies die Bitvavo aanbiedt. Met meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers is Bitvavo een van de populairste cryptobeurzen van Nederland. Klik op de rode knop hieronder om vandaag nog aan de slag te gaan:

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie