Ivo Melchers Ivo Melchers
03/10/2023 05:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 21:29

Bitcoin koers daalt tot kantelpunt: waar je vandaag op moet letten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt tot kantelpunt: waar je vandaag op moet letten

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is weer wat stoom aan het afblazen nadat het ontzettend hard de lucht in was geschoten. Gisteren in de avonduren begon de koers met het inleveren van een deel van de grote stijging. Hoe staat de koers er momenteel voor en wat kunnen we vandaag verwachten? Met deze ochtendupdate stomen we je klaar om de dag goed te kunnen beginnen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin op belangrijk niveau aangekomen

Gisteren rond 16:00 uur bereikte bitcoin zijn piek van ongeveer 28.500 dollar. Het weerstandsniveau rondom de 29.000 is dus vooralsnog niet getest. Dat bitcoin moeilijkheden heeft ervaart rond het level van vlak boven de 28.000 dollar is allesbehalve gek aangezien hier de piek ligt die op 29 augustus werd bereikt evenals de 200-daagse Moving Average (MA) en de 200-weekse MA.

Vanaf het begin van de avond begon de BTC koers te dalen om vervolgens rond middernacht een dieptepunt van onder de 27.400 dollar te bereiken.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Na de grote opwaartse beweging creëerde bitcoin een nieuw handelsbereik van tussen de 27.800 en 28.600 dollar. Momenteel handelt bitcoin vlak onder deze range en dus is het voor nu belangrijk om met een kleine opwaartse beweging hier wederom terrein te veroveren.

Wat betreft belangrijke steunniveaus is met name de 27.500 dollar een cruciaal level. Mocht de koers hier niet stand weten te houden, dan komen we weer op eenzelfde niveau als vóór de grote stijging.

Op het moment van schrijven komt de BTC koers op crypto exchange Bybit uit op 27.615 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC koers in euro daarmee uit op 26.379. Hiermee staat de koers 1,64 procent lager dan 24 uur geleden.

Advertentie

Altcoinmarkt: ethereum bloed het hardst

Kijkend naar de top 10 cryptocurrencies van het moment is duidelijk te zien dat de meeste altcoins het momenteel iets zwaarder hebben dan bitcoin. Niemand ontkomt aan een daling en veel overtreffen bitcoin in die zin. Ethereum (ETH) staat het diepst in de min met een daling van 3,44 procent. Cardano (ADA) presteert daarentegen het beste met een daling van slechts 0,31 procent.

Aandelen van grote bitcoin miner stijgen met 18% door S&P-entree
Aandelen van grote bitcoin miner stijgen met 18% door S&P-entree

Bitcoin vandaag: JOLTs Vacatures VS

Vandaag wordt om 16:00 uur de maandelijkse JOLTs Vacatures gepubliceerd door het Bureau of Labor Statistics (BLS) in de Verenigde Staten. JOLTs staat voor ‘Job Openings and Labor Turnover Survey’ en biedt belangrijke inzichten in de dynamiek van banen, vacatures en de wisseling van personeel.

Er wordt onder andere een aantal van 8,8 miljoen openstaande vacatures verwacht, terwijl deze vorige maand uitkwam op 8,827 miljoen.

In het algemeen biedt de JOLTs een gedetailleerd inzicht in hoe de arbeidsmarkt zich ontwikkelt. Het is een van de vele puzzelstukjes bij het beoordelen van de economische gezondheid. Ondanks de renteverhogingen is de Amerikaanse arbeidsmarkt uiterst resistent gebleken tot dusver.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie