Kevin Schijven Kevin Schijven
23/12/2021 09:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2021 09:54

Bitcoin koers gevangen in bereik, volgt stijging of correctie?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers gevangen in bereik, volgt stijging of correctie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Alhoewel de on-chain gegevens nu al een tijd lang een zeer bullish beeld tonen, lukt het bitcoin (BTC) vooralsnog niet om uit het huidige bereik te klimmen. De aandelenmarkten kleuren groen en dat is wellicht een goed teken aangezien de correlatie weer toeneemt, maar bitcoin corrigeerde afgelopen nacht toch weer iets. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies komt vanochtend weer onder $2,4 biljoen uit. De angst op de markt neemt weer iets toe, wellicht verbonden aan de toenemende onzekerheid omtrent de Omicron variant van het coronavirus.

Bitcoin strategie helpt Jörgen aan 150% winst – laag risico, hoog rendement
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers nog altijd gevangen

De bitcoin koers zakte afgelopen nacht weer iets. De $49.875 van gisterenochtend blijft vooralsnog de huidige top. Bitcoin kon in eerste instantie de rest van de dag boven $49.000 standhouden, en dat was een goed teken, maar tegen middernacht maakte de koers toch weer een kleine duik.

Bitcoin kelderde naar $48.250. De koers maakte daar een kleine bounce en tikte toen bijna weer $49.000 maar zakte vervolgens weer iets. De rest van de nacht bleef bitcoin rond $48.500 schommelen, maar vanochtend daalde de koers toch weer even naar $48.250. Op het moment van schrijven lijkt wellicht zelfs de $48.500 nu te veel weerstand te bieden en het lukt bitcoin vooralsnog niet om hier doorheen te breken.

Advertentie

Aankomende stijging of correctie?

Analisten spreken wellicht over een aankomende short squeeze die de prijs van bitcoin omhoog zou kunnen duwen. Andere analisten zeggen dat we wellicht eerst een correctie zullen zien. Vooralsnog lijkt bitcoin nog in het huidige bereik gevangen te zitten en blijft het handelsvolume over het algemeen laag. Toch spreken sommige analisten van een bodem, zoals hieronder te zien in de grafiek van Plan C:

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1473895090015850504

Ook de open interest (IO) op bitcoin derivaten neemt weer toe. Die werd tijdens de crash van begin deze maand uitgewist, maar begint nu weer te stijgen richting zijn all-time high, meldt Jan Wüstenfeld:

Analist IT Tech meldt dat gisteren meer dan 5.000 BTC weer van cryptocurrency-exchanges als Binance en Bitvavo werden gehaald en dat blijft nog altijd een zeer bullish teken:

Analisten als Minkyu Woo denken dat we nog een flinke correctie kunnen zien voordat de bitcoin koers echt omhoog schiet.

Ten slotte zijn steeds veel analisten overtuigd dat deze bull-cyclus nog niet ten einde is en bitcoin in de eerste helft van 2022 weer hard zal stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie