Kevin Schijven Kevin Schijven
04/01/2022 10:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2022 10:22

Bitcoin koers heeft moeite, vertrouwen in bulls zakt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers heeft moeite, vertrouwen in bulls zakt

Foto: Momentum Ronnarong/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zit nog steeds gevangen in het huidige bereik en de verwachting is dat de markt wellicht nog langer in een accumulatiefase zit. Alhoewel bitcoin momenteel vooral zijwaarts handelt, verliest de koers toch steeds meer grip. Bitcoin kon gisteren niet boven $47.000 standhouden en dipte gisterenavond zelfs even helemaal naar $45.800.

Daarmee komt de koers toch in een lichte neerwaartse trend terecht. Vanochtend kan bitcoin iets herstellen, maar de koers lijkt al rond $46.700 tegen weerstand aan te lopen. Bitcoin komt op het moment van schrijven op cryptocurrency-exchange Binance op $46.400 uit en op Bitvavo op €41.060. Het marktsentiment lijkt dan ook weer meer bearish te worden en we zien ook de angst weer toenemen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Weinig on-chain activiteit

Opvallend is dat deze daling van de bitcoin koers van gisterenavond gepaard ging met een groen kleurende aandelenmarkt en stijgende dollar koers (DXY). Dat dempt wellicht ook voor nu het vertrouwen.

Analysebedrijf Glassnode meldt dat er relatief zeer weinig on-chain activiteit momenteel plaatsvindt op het Bitcoin-netwerk en dat is ongekend voor een bull-markt. Desondanks spreekt Glassnode van bescheiden bullish ondertoon en meldt het analysebedrijf dat er meer bitcoin (non-zero) adressen dan ooit zijn.

Glassnode voorspelt dan ook dat we wellicht nog langer in deze consolidatiefase vast kunnen zitten. IT Tech waarschuwt echter dat er vandaag weer een instroom van BTC naar derivaten beurzen is te zien. Dat kan weer voor een overleveraged situatie zorgen, gevolgd door een pullback.

De kans bestaat dus dat bitcoin wellicht nogmaals die $46.000 gaat testen. Echter bestaat ook de kans dat als deze support ditmaal niet standhoudt, dat de koers naar het gebied tussen $40.000 en $42.000 kan kelderen. Ook Ecoinometrics noemt het een onzekere situatie en zegt dat het belangrijk is dat investeerders blijven accumuleren anders zal de support niet standhouden.

Advertentie

Meer volatiliteit op komst?

Toch zijn er ook nog steeds genoeg analisten die zeer bullish blijven en spreken van een bodem en de dip kopen.

In elke geval lijkt de kans groot te zijn dat het niet lang meer duurt voordat we weer meer volatiliteit zullen zien, zoals analist Will Clemente aangeeft:

Bitcoin vierde overigens gisteren zijn dertiende verjaardag:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie