Kevin Schijven Kevin Schijven
08/03/2022 09:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2022 09:59

Bitcoin koers in de plus, maar komende dagen worden belangrijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers in de plus, maar komende dagen worden belangrijk

Foto: Iurii Motov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat eindelijk weer iets in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Maar juich niet te vroeg; de koers zit alsnog in een neerwaartse trend op de korte termijn en de angst en onzekerheid houdt momenteel de financiële markten in hun greep.

Aandelen van bitcoin miners dalen wegens angst voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers ietsjes in de plus

De bitcoin koers verloor zondagnacht grip op de $39.000 en kwam maandagochtend op een low van $37.750 uit. Vervolgens begon bitcoin sterk te herstellen en tegen het eind van de middag tikte de koers een piek van $39.450 aan.

Vervolgens kelderde bitcoin echter weer snel en de prijs kwam toen op $37.250 uit, een lower low ten opzichte van het vorige dal. Daarna steeg bitcoin weer flink, maar remde vannacht af rond $38.800. Vanochtend steeg bitcoin weer iets, maar werd al afgewezen rond $39.000. Op het moment van schrijven komt bitcoin op $38.850 uit op Binance en €35.800 op Bitvavo.

Advertentie

HODL’ers hebben vertrouwen

Zo blijft de bitcoin koers de afgelopen dagen trapsgewijs dalen. Daarentegen vestigt bitcoin wellicht wel higher lows ten opzichte van de dieptepunten op 24 januari en 24 februari. Er is daarom geloof dat dit een mogelijke bodem is. Alhoewel bitcoin vandaag 2% in de plus staat, nemen momenteel noch de bears noch de bulls het voortouw. Oudere investeerders houden hun BTC stevig vast, maar de rest van de markt blijft op de zijlijnen wachten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bear-markt of mid-cyclus correctie?

Momenteel discussiëren analisten of bitcoin al in een bear-markt zit of nog steeds in een midden-cyclus correctie. Mocht bitcoin standhouden, dan geeft dat wellicht geloofwaardigheid aan het tweede kamp. Het liefst ziet de markt een herovering van $40.000 om enigszins vertrouwen terug te brengen.

Een doorbraak van de $45.000 zou de markt weer bullish kunnen maken. Mocht bitcoin echter door het gebied tussen $37.000 en $38.000 zakken, dan vindt de koers wellicht support rond $34.000 en $35.000. Mocht bitcoin echter onder de $30.000 dalen, dan is er waarschijnlijk nog weinig vertrouwen in een bull-markt.

Analist waarschuwt: Bitcoin gaat niet stijgen na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nog meer zorgen voor komende dagen

Ondanks dat bitcoin momenteel consolideert in het huidige bereik, valt wel meer volatiliteit de komende tijd te verwachten. De alsmaar escalerende situatie in Oekraïne, alsmede de toenemende sanctiemaatregelen, zorgen voor veel angst en onzekerheid. Risico activa blijven dalen terwijl grondstof- en energieprijzen hard stijgen. Steeds meer economen praten over een mogelijke recessie.

Daar komt bij dat over enkele dagen de Amerikaanse inflatiecijfers worden gepubliceerd en volgende week de Federal Open Market Committee (FOMC) ontmoeting van de Federal Reserve plaatsvindt. Ook nieuwe aankomende cryptocurrency wetgeving van de Biden administratie zorgt voor meer onzekerheid.

Toch zien we dat sommige investeerders begonnen zijn met  accumuleren en hebben analisten hoop dat de koers in de lente flink kan stijgen. Toegegeven, stellen deze analisten dat telkens uit…

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie