Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2022 10:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2022 10:30

Bitcoin koers in opwaartse trend, maar FOMC kan roet in eten gooien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers in opwaartse trend, maar FOMC kan vandaag roet in eten gooien

Foto: snjivo/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zit de afgelopen twee dagen weer in een lichte opwaartse trend. De markt lijkt iets minder angstig te worden en het algemene marksentiment is iets hoopvoller. Gisteren ontkoppelde bitcoin ook even van de aandelenmarkten, die later op de dag rood kleurden terwijl bitcoin standhield. Desondanks blijven de financiële markten zeer onzeker en zijn momenteel alle ogen gericht op de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve later vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt iets

De bitcoin koers zit een lichte opwaartse trend na de koers maandag helemaal naar $33.000 dipte. Na de dip maakte bitcoin een flinke bounce naar $37.500, een stijging van maar liefst 13,6%. Daar werd de koers eerst afgewezen, maar bitcoin hield gisteren stand boven $36.000.

Bitcoin kon vervolgens weer iets stijgen, maar tegen het eind van de middag dipte de koers terug naar $36.000. Daar maakte bitcoin weer een flinke bounce terug naar die $37.500. Wederom werd de koers hier afgewezen, maar ditmaal vond bitcoin tegen het eind van de avond al support rond $36.600.

Toen begon bitcoin weer te stijgen en vestigde vanochtend een higher high rond $37.900. Bitcoin corrigeerde vervolgens iets omlaag, maar vond vervolgens al steun op $37.250. Op het moment van schrijven komt bitcoin op $37.850 uit op Binance en €33.550 op Bitvavo.

Advertentie

Gaat FOMC de koersrichting bepalen?

Bitcoin staat wellicht op het punt om weer de $38.000 te heroveren, maar zal hier wat weerstand tegenkomen. Dit was een week geleden nog de prijs waarvan veel analisten dachten dat het de onderkant van de bodem zou zijn. Doordat de on-chain gegevens nog altijd een zeer positief beeld schetsen, lijkt de kans groot dat bitcoin hierdoorheen breekt.

Toch bestaat de kans dat bitcoin weer afgewezen wordt. De koers zou dan in een consolidatiefase terecht kunnen komen. Door het toenemende volume en volatiliteit lijkt de kans hierop echter niet erg groot. Het is wel mogelijk dat bitcoin vervolgens opnieuw de lows hertest. Wellicht vindt bitcoin weer support rond $34.000, maar een test van de $30.000 is nog altijd mogelijk.

Echter kan de FOMC meeting grote effecten hebben op de financiële markten en dan wordt bitcoin hoogstwaarschijnlijk meegetrokken. Op dat moment betekenen alle on-chain en technische analyses vrij weinig meer. Er bestaat een kans dat dit ook positief uitpakt en de on-chain gegevens zien er bullish uit. ‘HODL’ers’ houden nog altijd hun BTC vast, zoals hieronder is te zien:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie