Kevin Schijven Kevin Schijven
09/01/2022 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2022 11:00

Bitcoin koers maakt kleine bounce, een eerste teken van herstel?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt hardst in maanden, maar analisten vrezen voor pullback

Foto: Jacco/Shuttstock

Bitcoin (BTC) leek gisterenavond dan eindelijk die langverwachte bounce te maken. Echter kon deze uitbraak nog niet gelijk doorzetten. Desondanks houdt bitcoin vandaag beter stand dan de meeste altcoins en komt de de dominantie van bitcoin weer boven 38% uit. Daarnaast neemt ook de angst iets af, al ligt deze nog steeds hoog:

Grayscale introduceert ‘mini’ bitcoin ETF, 10x lagere kosten dan GBTC
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers maakt kleine bounce

Bitcoin zakte gisterenavond in eerste instantie weer naar een nieuw dieptepunt nadat de koers grip verloor op de $42.000. Bitcoin kwam toen op een prijs van $41.600 uit op cryptocurrency-exchanges als Binance. Toen maakte bitcoin even een flinke bounce en de koers steeg met 2,5% in ongeveer twee uur naar $42.700.

Echter werd bitcoin daar afgewezen en de koers corrigeerde gelijk weer terug naar $41.500. Vervolgens kon bitcoin weer iets stijgen en consolideerde gedurende nacht rond $42.000. Echter verloor bitcoin vanochtend toch weer grip op deze $42.000 en zakt op het moment van schrijven naar $41.500 en €36.500 op Bitvavo.

Advertentie

Bitcoin Death Cross

Noemenswaardig is wellicht dat de bitcoin koers op het punt staat om een zogeheten death cross te vormen. Dat is de naam voor wanneer de 50-dagen exponential moving average (EMA) onder de 200-dagen EMA zakt en doorkruist. Dat wordt vaker aangemerkt als een indicator voor een verdere daling, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zit namelijk een vertraging in deze indicator en deze death cross vormt pas als de koers al enigszins gedaald is. Dit hoeft dus niet voorspellend te zijn voor de komende tijd en dat was het de afgelopen paar jaar ook niet.

Zo zagen we ook een death cross vormen kort na de crash in maart 2020. Bitcoin herstelde vervolgens na de Federal Reserve aankondigde dat het een quantitative easing beleid zal doorvoeren om de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus op te vangen. Onlangs kwam naar buiten dat de Fed nu voor quantatitive tightening kiest om de stijgende inflatie tegen te gaan en dat zorgde voor verkoopdruk op de aandelenmarkt en bitcoin.

Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Analisten nog steeds overtuigd van bull-markt

De crypto-markt zit nog steeds met smacht te wachten op een zogenaamde blow-off top voordat deze bull-markt cyclus voorbij is. Echter neemt het vertrouwen hierin snel af. Toch zijn veel analisten overtuigd dat dit wellicht het punt is dat de koers een echte bounce maakt en flink zal stijgen. Vooralsnog heeft bitcoin echter moeite om door $42.000 te breken. Mocht de $40.000 niet standhouden, dan is het mogelijk dat bitcoin eerst nog een flinke dip maakt, wellicht zelfs helemaal richting $30.000 en dat zou het vertrouwen nog verder omlaag brengen.

 

 

 

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie