Kevin Schijven Kevin Schijven
05/02/2022 10:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2022 10:59

Bitcoin koers maakt snelste stijging in een jaar, is dit de trendommekeer?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin eerst 13 duizend, dan all-time high, zegt bekende analist

Foto: SPF/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begon 2022 met een zeer slechte start en de angst op de markt bleef de afgelopen maand alsmaar toenemen. Tot gisterenmiddag dan; toen brak de koers eindelijk uit zijn neerwaartse trend waar bitcoin sinds november in zat.

5 grootste bitcoin miners verkopen nog altijd niet, ondanks halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Snelste stijging in een dag in een jaar

De bitcoin koers brak gisterenmiddag eerst door de weerstand rond $38.000, vervolgens door $39.600 en rond middennacht ook door $40.700. Bitcoin duwt sindsdien tegen weerstand rond $41.700 aan na een stijging van maar liefst 9,7%. Het was zelfs de snelste stijging in een enkele dag sinds 8 februari 2021:

https://twitter.com/bit_hedge/status/1489754914788151297

Deze koersstijging ging gepaard met een kleine short squeeze. Volgens gegevens van Coinglass werden in de afgelopen 24 uur ongeveer $100 miljoen aan short posities geliquideerd.

De stijging ging ook gepaard met een zeer volatiele aandelenmarkt. Deze markten werden al eerder deze week volatiel na enkele grote bedrijven als Meta (Facebook) hun tegenvallende kwartaalcijfers publiceerden. Daar gooide de publicatie van het Amerikaanse banenrapport gisteren nog een schepje bovenop.

Bitcoin lijkt zich steeds verder los te koppelen van deze aandelenmarkten, nadat de correlatie tussen bitcoin en markten als de S&P500 en Nasdaq een lange tijd zeer hoog lag.

Advertentie

Markt wordt bullish

Door de stijging begint ook het algemene marktsentiment behoorlijk om te slaan. De angst op de markt lag in de eerste maand van 2022 zeer hoog, maar begint nu snel af te nemen. Volgens de fear & greed index ligt deze echter nog steeds hoog.

De stijging ging daarnaast ook eindelijk gepaard met een toename in het volume. Dat duidt wellicht op het meer bullish sentiment die leidt tot FOMO. Houd er echter rekening mee dat het volume nog steeds zeer laag is, mede door het Chinese nieuwe jaar en omdat het weekend weer begonnen is.

Wat had een €100 bitcoin investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Analisten onzeker over trendommekeer

Toch zijn de meningen momenteel verdeeld of een trendommekeer voor bitcoin daadwerkelijk bevestigd is. Sommige analistenzijn overtuigd van wel, terwijl andere analisten nog hier nog wat voorzichtiger mee zijn. De huidige $41.700 is wellicht een cruciaal punt om te doorbreken om een trendommekeer te bevestigen. Mocht er genoeg momentum zijn, dan ligt echter hierboven alsnog genoeg punten waar waarschijnlijk veel weerstand ligt.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1489728522570641414

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie