Timo Bult Timo Bult
27/01/2022 15:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2022 15:34

Bitcoin koers nadert opnieuw weerstand, breekt ‘ie nu wel?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers nadert opnieuw weerstand, breekt 'ie nu wel?

Foto: FabrikaSimf/Shutterstock

Na de veelbesproken meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) gisteren kelderde bitcoin (BTC) met bijna 9% in waarde. Een dag later zien we dat de bulls de BTC koers terug omhoog hebben kunnen drukken. Daarmee nadert de koers nu weer de weerstandszone bij $37.500. In dit artikel word je bijgepraat over de koersontwikkelingen van vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers vormt hogere low

Te beginnen met de beweging gisteravond, die overigens ook uitgebreid in het laatste bitcoin nieuws is besproken. Gisteravond waren de meeste ogen in de crypto-gemeenschap gericht op de FOMC meeting en de daaropvolgende speech van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell. De koers reageerde met een daling van net geen 9%.

Wel zien we dat de koers bij $35.700 stand wist te houden en hier een hogere low neer heeft weten te zetten. En met de relatief positieve opening van de SPX zou een test van de bovenliggende weerstand nog altijd mogelijk zijn. Dit is tevens het prijspunt waar we de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek terugvinden. Een doorbraak boven deze zone zou vanzelfsprekend een positieve stap zijn in het verdere herstel omhoog. Maar zeker gezien de recente bewegingen en de huidige marktomstandigheden blijft het zoeken naar bullish signalen op de grafieken. Zo ontbreekt het nog enigszins aan handelsvolume en is van een trendommekeer nog langer geen spraken.

Huidige bitcoin prijs

Al met al hebben de bulls de BTC prijs omhoog kunnen tillen sinds vanochtend. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een prijs van $36.850 op crypto exchange Coinbase. Dat is een kleine 3,3% hoger dan de prijs van vanochtend. De Bitvavo bitcoin prijs is op dit moment €33.061.

BTC grafiek supports

Houdt de zone bij $37.500 opnieuw stand dan ligt bij $35.700 een eerste support. Vervolgens ligt bij $34.000 de belangrijkste steunzone voor dit moment. Een duik hieronder zou al gauw een bezoek aan $30.000 in kunnen houden. Wel zien we wat grote positieve fundamentele ontwikkelingen borrelen. Zo zou de Russische president Putin een wetsvoorstel steunen die het minen van crypto in bepaalde regio’s van het land stimuleert.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie