Bitcoin koers onder 21.000 euro, markt is bang

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin koers is vandaag met bijna 8% gedaald waardoor bitcoin onder de 21.000 euro is gezakt. begin augustus was de markt positief gestemd maar de angst is weer helemaal terug.

Bitcoin koers op en neer

Door het optimisme rondom de nog uit te voeren Ethereum Merge, schreven veel crypto koersen groene cijfers. Ook bitcoin mocht proeven van de opgewekte stemming op de cryptomarkt. Bitcoin steeg namelijk van 17.000 euro naar bijna 25.000 euro binnen anderhalve maand op Binance.

Maar toen de opwinding deze week was uitgewerkt, begon de markt een drastische prijscorrectie te zien. De bitcoin koers is inmiddels minder dan 21.000 euro.

Crypto heeft last van FOMO

Het gedrag van de cryptomarkt is erg emotioneel. Mensen hebben de neiging om hebzuchtig te worden wanneer de markt stijgt, wat resulteert in FOMO (Fear of missing out). Ook verkopen mensen hun coins vaak in een irrationele reactie op het zien van rode cijfers.

Index voor bitcoin angst

Doordat de bitcoin koers steeg, verbeterde ook het sentiment op de markt. Je zou denken, hoe kan je sentiment meten en kwantificeren? Hiervoor wordt de Bitcoin Fear & Greed index gebruikt. Maar wat houdt dit in? De naam van de index verklapt het al een beetje; als de angst hoog is, is het cijfer laag. Maar is de markt hebberig, dan is het cijfer juist hoog.

Op dit moment slaat de meter uit naar fear, met een score van 29. Zo lang de score tussen de 20 en 30 is, kan je concluderen dat de markt angstig is, maar de hoop niet heeft verloren. Doordat bitcoin gisteren en vandaag zo hard is gedaald, is de de index gedaald van bijna 40 tot het huidige 29.

De angst zit er sinds mei goed in. Toen was de index 10, op 19 juni behaalde de bitcoin koers zijn laagste punt van dit jaar met 17.000 euro op Bitvavo. Niet gek dat de angst de markt toen volledig overnam, de index kwam toen uit op 6. In dat licht is een score van 29 natuurlijk goed, maar op de lange termijn is dit een lage score.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie