Dylan Laat Dylan Laat
22/05/2023 15:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2023 15:27

Bitcoin koers plotseling zeer volatiel door bizar nepnieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers plotseling zeer volatiel door bizar nepnieuws

Foto: Keith J Finks/Shutterstock

In een recente reeks gebeurtenissen heeft bitcoin (BTC) een korte periode van hevige volatiliteit doorgemaakt door ongeverifieerde informatie die circuleerde op sociale media. Het incident laat zien hoe desinformatie de sentimenten van investeerders kan beïnvloeden.

In een tweet meldt Walter Bloomberg (@DeItaone) op basis van bronnen dat er een grote explosie nabij het Pentagon-complex in Washington D.C. heeft plaatsgevonden. Het nieuws verspreidde zich snel over sociale media, wat een golf van reacties veroorzaakte in de cryptomarkt. Investeerders, die mogelijke geopolitieke instabiliteit vreesden, reageerden snel met grote volatiliteit tot gevolg.

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Verwarring en onzekerheid onder bitcoin investeerders

Echter, de tweet waarop deze claims werden gebaseerd werd later verwijderd, met Walter Bloomberg die verklaarde: “Het Twitter-account dat rapporteerde over explosie nabij het Pentagon heeft de tweet verwijderd.”

Crypto-analist KALEO (@CryptoKaleo) liet aan de hand van een bitcoin grafiek zien wat het effect was op de markt. Hij tweette: “Een AI-afbeelding van een explosie nabij het Pentagon veroorzaakte een hevige verkoop op de markt voor een paar minuten voordat het werd ontkracht en verwijderd.”

In de nasleep van het incident begint de markt te stabiliseren, waarbij veel investeerders de dip zien als een koopmogelijkheid. Zoals KALEO het verwoordde: “Run it back.”

Advertentie

Bitcoin koers stabiliseert

Al met al daalde de bitcoin koers aanvankelijk tot een dieptepunt van $26.700 in reactie op het nieuws. Nadat bleek dat het niet klopte, steeg bitcoin in rap tempo met 1,5% in waarde. Op het moment van schrijven daalt BTC echter weer richting het prijsniveau van voor de gebeurtenis in wat lijkt op een verdere stabilisatie.

Bitcoin komt daarmee op dit moment uit op een prijs van $26.888 op crypto exchange Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de bitcoin euro prijs 24.870.

Het is vandaag Bitcoin Pizza Dag! Op deze dag wordt de allereerste ‘real-world’ transactie met bitcoin gevierd, waarbij in 2010 twee pizza’s werden gekocht voor 10.000 bitcoins, toen ter waarde van ongeveer $41. Lees hier wat op 22 mei precies gevierd wordt.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie