Kevin Schijven Kevin Schijven
02/03/2022 10:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2022 10:32

Bitcoin koers remt af ondanks toenemend vertrouwen, volgt een correctie?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers remt af ondanks toenemend vertrouwen, volgt een correctie?

Foto: FabrikaSimf/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kwam gisterenochtend bij $43.500 aan na een verassende stijging van bijna 15% vanaf $38.000. Toen zakte de koers in eerste instantie terug naar $43.000, maar vanaf daar maakte bitcoin vervolgens weer een sprongetje.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koersstijging remt af

Gisterenmiddag tikte de bitcoin koers op een aantal cryptocurrency-exchanges bijna $44.900 aan. Dat was de hoogste prijs sinds bitcoin twee weken geleden grip op de $44.000 verloor. Toch was de weerstand nog te groot en bitcoin viel vervolgens terug naar $43.400.

Desondanks zat bitcoin nog in een opwaartse trend, echter remde deze wel flink af. Bitcoin kon vervolgens iets stijgen, maar kwam afgelopen nacht al te veel weerstand rond $44.500 tegen. De koers maakte vervolgens een kleine schommelingen en werd wederom rond dezelfde prijs afgewezen.

Vanochtend dipte bitcoin even naar $43.800 en komt op het moment van schrijven op $43.900 uit op Binance en €39.600 op Bitvavo.

Advertentie

Vertrouwen keert terug als veilige haven

Na wekenlang van toenemende angst en onzekerheid op de cryptocurrency markt door macro-economische ontwikkelingen, lijkt het vertrouwen eindelijk terug te keren. Dat betekent wellicht dat een deel van de angst al was ingeprijsd. De situatie in Oekraïne zorgde ervoor dat, net als in maart 2020, de status van bitcoin als veilige haven in twijfel werd getrokken. De laatste dagen lijkt het deze status voorzichtig terug te winnen. Het is echter mogelijk dat de situatie in Oekraïne nog verslechtert en dan wordt bitcoin daar welllicht in meegetrokken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Volumes in Oekraïne en Rusland nemen toe

Toch zorgt het toenemende vertrouwen dat de vraag naar bitcoin eindelijk weer stijgt en het volume toeneemt. Vooral in Oekraïne en Rusland zien we flinke pieken in de volumes. Het verhaal dat hier de Russische oligarchen achter zitten, is onwaarschijnlijk. De vraag lijkt vooral spotgedreven te zijn en dat is gezonder voor de markt ten opzichte van de grote aantallen aan long posities die de afgelopen maanden steeds werden gesloten.

Bitcoin koers klapt omlaag, inflatie vormt gigantische dreiging
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Niet de whales die accumuleren

Er gaat ook een verhaal rond dat whales weer massaal aan het accumuleren zijn, maar volgens Rafael Schultze-Kraft van analysebedrijf Glassnode klopt dat niet. Het zijn ditmaal vooral kleinere investeerders die accumuleren. Whales zijn echter wel aan het schuiven en dat kan voor verkoopdruk zorgen.

De elfde bitcoin ETF maakt eindelijk zijn entree met uniek product
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Mogelijke ontkoppeling

De markt spreekt ook over een mogelijke “ontkoppeling” tussen bitcoin en de meer traditionele risicovolle activamarkten. Alhoewel de correlatie momenteel flink afneemt en bitcoin zijn status als veilige haven weer terugwint, is het wellicht nog te vroeg om over een daadwerkelijke ontkoppeling te spreken.

Gisteren waren alle ogen gericht op de opening van de Moscow Exchange, of MOEX, die enkele uren werd uitgesteld. Uiteindelijk bleef echter de MOEX helemaal dicht en ook vandaag blijven de deuren gesloten.

Bitcoin koers onder $56.000 ‘is catastrofaal’, maar niet voor iedereen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Mogelijk veel weerstand

Ondanks dat het vertrouwen weer toeneemt in bitcoin, kan verdere escalatie in Oekraïne nog altijd voor veel paniek en verkoopdruk zorgen. Investeerders zijn ook nog altijd bezorgd over het aankomende beleid van de Federal Reserve.

Doordat bitcoin nog moeite heeft om door $45.000 te breken, beginnen meerdere analisten te spreken over een mogelijke correctie voordat koers weer stijgt. Tussen $44.000 en $46.000 ligt flink wat weerstand, wat zou kunnen beteken dat we eerst een hertest eerst zien van het gebied tussen $40.000 en $43.000 voordat koers hier doorheen doorbreekt. Ondertussen spreken analisten ook over een mogelijke dubbele bodem, een bullish teken.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie