Kevin Schijven Kevin Schijven
28/01/2022 10:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2022 10:16

Bitcoin koers schommelt in krapper bereik terwijl investeerders de dip kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koersvoorspelling: nieuwe BTC analyse van onze beste analisten

Foto: Jaruwan Jaiyangyuen/Shutterstock

Bitcoin (BTC) komt vanochtend op ongeveer dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Alhoewel de koers nog redelijk volatiel is, begint bitcoin al in een steeds krapper bereik te verhandelen. We meldden in de marktupdate van gisteren dat bitcoin wellicht weer in een consolidatiefase terechtkomt voordat we weer een uitbraak zien. Toch lijkt het marksentiment langzamerhand meer bullish te worden.

‘Halving maakt vraag naar bitcoin vijf keer hoger dan het aanbod’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schommelt in kleiner bereik

De bitcoin koers piekte woensdag nog even naar $39.000, maar toen hield Federal Reserve voorzitter Jerome Powell zijn speech en begonnen de aandeelmarkten flink te zakken. Bitcoin toont nog altijd een hoge correlatie met deze markten en corrigeerde mee.

Toch kon bitcoin vervolgens support vinden rond $35.650 wat wellicht een higher low is ten opzichte van de dip naar $33.000 afgelopen maandag. Bitcoin begon toen weer te stijgen maar werd afgewezen op $37.000 en daalde terug naar die $35.650.

Hier maakte bitcoin gisterenavond een flinke bounce en steeg naar een piek van $37.700, maar werd wederom afgewezen. Bitcoin vond vervolgens al steun op $36.700 en steeg weer, maar kon vannacht niet door $37.500 breken, ook al testte de koers dat meerdere malen. Vanochtond zakt bitcoin weer naar een prijs van $36.700 op Binance en €32.900 op Bitvavo.

Advertentie

Wat voorspellen de analisten?

Vooralsnog houdt bitcoin redelijk stand na de flinke dip van de afgelopen weken en wordt het sentiment voorzichtig meer bullish. Toch zijn de markten nog altijd zeer onzeker en ligt de angst nog erg hoog. De situatie tussen Rusland en Oekraïne alsmede nieuwe plannen vanuit het Witte Huis omtrent crypto-regulering dragen wellicht bij aan de onzekerheid.

Momenteel lijkt bitcoin zich iets minder aan te trekken van de roodkleurende aandeelmarkten dan voorheen. Een daadwerkelijke ontkoppeling lijkt er echter vooralsnog niet in te zitten. Ook zien we de koers van USD (DXY) flink stijgen en dat is meestal niet erg ideaal voor bitcoin.

Om een meer bullish patroon te bevestigen, moet bitcoin toch echt door die $37.500 breken en naar een hoger bereik schuiven. De kans bestaat echter nog altijd dat we eerst een hertest van de lows zien. Dat kan weer de $33.000 zijn, maar zou ook zelfs de $29.000-$31.000 kunnen zijn zoals afgelopen zomer.

We gaan we het weekend in en dat betekent dat het handelsvolume weer afneemt. Soms kan de bitcoin koers daardoor plotseling toch uitbreken, maar het gaat dan meestal om een schijnbeweging die na het weekend weer corrigeert.

PlanB S2F Model

Opvallend is dat onder bitcoin fans een beweging lijkt te vormen tegen het beruchte stock-to-flow (S2F) model. Dit model, afkomstig uit de goudwereld, werd door de anonieme Nederlandse analist PlanB toegepast op bitcoin en toonde een lange tijd een hoge correlatie met de koers. Echter doordat bitcoin in 2021 niet de felbegeerde $100.000 bereikte, vindt een deel van de community dat het tijd is om dit model los te laten. Daar zijn de meningen verdeeld over.

Bitcoin uitstroom

Wat in elk geval bullish is voor de koers, is dat we toch tekenen zien dat de dip gekocht wordt en de uitstroom uit exchanges verder toeneemt. Zo meldt onderzoeksbureau Glasssnode dat gisteren maar liefst 18.000 BTC ter waarde van zo’n  $670 miljoen uit beurzen stroomden. Het was de grootste uitstroom in een maand en is over het algemeen een zeer bullish teken doordat het een afname van het beschikbare aanbod toont.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1486837820199165954

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie