Kevin Schijven Kevin Schijven
24/11/2021 09:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2021 09:17

Bitcoin koers schommelt langzamerhand iets omhoog, kan dit doorzetten?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schommelt langzamerhand iets omhoog, kan dit doorzetten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) begint langzamerhand weer iets te stijgen en het marksentiment lijkt weer iets positiever te worden. De bitcoin fear & greed index is dan ook weer iets gestegen ten opzichte van gisterenochtend. Toch stijgen veel altcoins harder in de afgelopen 24 uur waardoor de dominantie van bitcoin vandaag onder 40% uitkomt. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies steeg afgelopen nacht naar $2,75 biljoen maar daalt vanochtend weer naar $2,69 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Schommelende BTC koers

De bitcoin koers kon gisteren over het algemeen stand houden boven $56.000. Bitcoin maakte aan het eind van de ochtend nog een hevige schommeling heen en weer. De koers schoot van $55.900 naar $57.900, een stijging van 3,6% in minder dan twee uur en kelderde vervolgens weer terug naar $56.000.

Vervolgens schoot bitcoin weer omhoog en werd ditmaal afgewezen rond $57.950. De koers zakte vervolgens weer maar wist alsnog stand te houden boven $57.000. De koers begon toen weer te klimmen maar kon niet door $57.850 breken en om 2 uur vannacht kelderde bitcoin toch weer hard.

Bitcoin kwam om 4 uur vannacht bij $56.300 uit na een daling van 2,5%. Desondanks dipt bitcoin minder diep dan gisteren en vrijdag, wellicht de eerste tekenen van een herstel. Toch ziet het er nog niet heel stabiel en nog een dip zou dan ook niet heel verassend zijn. De 100-dagen moving average rond $53.700 zou wellicht als support kunnen dienen. Voor nu lijkt de kans groot te zijn dat bitcoin de komende dagen in dit bereik blijft hangen.

Advertentie

BTC aanbod neemt nog steeds af

De on-chain data tonen alsnog een zeer bullish beeld voor de koers. Ondanks dat whales wat BTC naar cryptocurrency-exchanges stuurden, zien we alsnog een netto uitstroom van bitcoin uit deze beurzen en een afnemend aanbod is een bullish teken. IntoTheBlock meldt dat 9.940 BTC vetrok uit de beurzen:

Analysebedrijf Santiment meldt dat bitcoin whales ook nog steeds accumuleren en zelfs 40.000 BTC kochten tijdens de dip van vorige week. Santiment zegt dat het marktsentiment het laagst ligt in 50 dagen, maar dat het juist een goed teken kan zijn voor de koers.

Ook houden bitcoin-miners nog steeds hun BTC vast, meldt deze analist:

De markt verwacht dus nog altijd dat een zogenaamde “supply shock” de bitcoin koers binnenkort nog naar nieuwe hoogtes kan duwen. Volgens analist Techdev staan we, historisch gezien, op het punt in de cyclus dat we “mania” zullen zien.

In Turkije bereikte bitcoin zelfs al een nieuwe all-time high (ATH). Dat heeft echter te maken met de crashende Turkse lira.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie