Ivo Melchers Ivo Melchers
27/09/2023 05:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 21:10

Bitcoin koers stabiel, beslissing BTC beursfondsen wederom uitgesteld

Nieuws
Bitcoin koers stabiel, beslissing BTC beursfondsen wederom uitgesteld

Foto: Kristi Blokhin/Shutterstock.com

De bitcoin (BTC) koers beweegt momenteel in een krap bereik. Terwijl de koers vast lijkt te zitten en op eenzelfde niveau als gisteren staat, bekijken we de huidige prijsactie en de belangrijke steun- en weerstandsniveaus. Bovendien is er onverwachte nieuws naar buiten gebracht in de strijd om een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin. Alles komt aan bod zodat je de dag goed kunt beginnen!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Involatiele bitcoin koers

Allereerst bekijken we de huidige stand van zaken wat betreft de bitcoin koers. Gistermiddag gleed bitcoin langzaam weg om rond 17:30 uur een dieptepunt van 26.100 dollar te bereiken. Na enkele kleine prijsschommelingen klom het langzaam weer omhoog tot een huidige prijs van vlak boven de 26.200 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin zit vooralsnog vast in een range tussen de 26.000 en 26.700 dollar. Mocht de koers onder de 26.000 dollar uitkomen, dan is het niveau rond de 25.700 dollar cruciaal om een verdere daling richting 25.300 of 24.800 dollar te voorkomen. Boven de 26.700 dollar zal de volgende grote weerstand rond de 27.500 dollar liggen.

Analist Ali Martinez liet gisteren middels een bericht op X, eerder aangeduid als Twitter, weten dat BTC whales maar al te graag afstand willen doen van hun bitcoins momenteel. In de afgelopen 5 dagen hebben de adressen met ten minste 1.000 BTC namelijk 20.000 BTC verkocht. Tegen de huidige koers draagt dit een waarde van om en nabij de 528 miljoen dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 26.247 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 24.825.

Advertentie

Altcoinmarkt: solana daalt het hardst

Wat betreft de top 10 cryptocurrencies van het moment is er ook weinig noemenswaardigs te melden. De meeste cryptomunten vertonen namelijk een gelijkwaardig beeld als bitcoin. Terwijl de grote altcoins stuk voor stuk nipt in het rood staan, laten solana (SOL) en build ’n build (BNB) de schijnwerpers op zich werpen.

Solana is namelijk de hardste daler met een totaal van 2,55 procent. BNB zwemt tegen de richting in door als enige in het groen te staan. Vergeleken met een dag eerder staat het 0,70 procent in de plus.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF beslissingen uitgesteld

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onverwachts haar besluit uitgesteld voor twee verschillende bitcoin spot-ETF’s.

Een daarvan is de aanvraag van GlobalX. GlobalX betrad de race omtrent een BTC beursfonds na de explosie aan aanvragen die in gang werd gezet door BlackRock. Het besluit kwam uit een onverwachte hoek aangezien de deadline voor 7 oktober stond.

Bovendien is een besluit omtrent de gezamenlijke poging van ARK Invest en 21Shares uitgesteld. Dit was de derde deadline en stond pas voor 11 november op de agenda. De uiteindelijke beslissing moet uiterlijk op 10 januari genomen worden, wat de laatste deadline is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie