Timo Bult Timo Bult
30/09/2021 06:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2021 06:54

Bitcoin koers stijgt en bereikt dalende trendlijn, wordt ‘ie nu wel gebroken? Binance coin stijgt hard!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt en bereikt dalende trendlijn, wordt 'ie nu wel gebroken Binance coin stijgt hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen uren een mooie beweging laten zien! De koers sprong vannacht bijna 7% in waarde nadat opnieuw de support bij $41.000 werd aangetikt. De bulls stuiten nu echter meteen op het volgende obstakel. Bij de altcoins zien we hier en daar wat stijgers, maar vooral Binance coin (BNB) staat op dit moment dik in de plus.

Verdere bitcoin daling biedt kansen voor ETF’s, expert legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) maakt nieuwe stuiter

Opnieuw bereikte bitcoin de steunzone bij $41.000 gisteravond en weer, voor de zesde keer sinds 20 september, stuiterde bitcoin omhoog. Sinds gisteravond laat staat BTC bijna 7% in de plus en is de bitcoin prijs $43.599 op het moment van schrijven.

Hier bevindt zich een dalende trendlijn die bitcoin sinds 24 september vormt. In deze zone zou dus weerstand gevonden kunnen gaan worden en dat lijkt de afgelopen uren inderdaad te gebeuren. Mocht de koers door weten te breken dan komt het volgende grote obstakel bij $45.000 te liggen. Hier bevinden zich de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek en de 200-dagen MA.

De steunzone bij $41.000-40.000 houdt dus vooralsnog stand. Dat de support hier sterk is heeft onder andere te maken met het grote aantal orders dat in deze prijszone klaarstaat. Dipt de koers naar deze orders, dan worden deze orders vervuld en zien we de prijs dus weer een stuiter maken.

Advertentie

Binance coin (BNB) dik in de plus

Ondanks dat bitcoin dus een mooie beweging heeft gemaakt, is het beeld bij de top 10 altcoins op dit moment nog enigszins wisselend. Ethereum (ETH) stijgt net iets harder dan bitcoin en staat 3,7% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. De grootste altcoin van de markt doet nu opnieuw een poging om de $3.000 te breken en is nu $3.022 waard.

Cardano (ADA) blijft wat achter en staat nog 0,2% in de min. Dit terwijl een van zijn rivalen, BNB, juist hard kan stijgen. De native crypto van het Binance ecosysteem staat 10,3% in de plus en is hiermee zelfs een van de hardste stijgers van de top 100! BNB is nu $378 waard. BNB nadert nu zelfs de marktkapitalisatie van cardano en kan wellicht de vierde positie over gaan nemen.

De gehele markt nadert langzaam weer de belangrijke mijlpaal van $2 biljoen in totale marktkapitalisatie. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,92 biljoen waard na een stijging van 3% over de afgelopen 24 uur!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie