Kevin Schijven Kevin Schijven
04/02/2022 16:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2022 16:51

Bitcoin koers stijgt hard, houd deze prijs in de gaten!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt hard, houd deze prijs in de gaten!

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) lijkt momenteel even sterk uit te breken en de euforie op de markt is te voelen. Maar heeft de koers genoeg momentum om nu verder te stijgen? De markt is nog altijd zeer onzeker.

Bitcoin is een ‘Ponzi’ en ‘fraude’ volgens JPMorgan CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers breekt wellicht uit

De bitcoin koers kwam vanochtend weer bij $38.000 aan, maar daar was in eerste instantie de weerstand nog te groot. Daar kwam zojuist verandering in. Bitcoin brak toch door deze grens en schoot vervolgens in een keer naar de volgende weerstand rond $39.600. Het duurde niet lang en bitcoin brak ook hierdoorheen en komt momenteel op $40.400 uit. Het is een stijging van maar liefst 6,3%.

De financiële markten reageren momenteel even hevig op de publicatie van het banenrapport in de VS. Wellicht dat ook nieuws over een nieuwe 30-jarige deal voor een pijplijn tussen Rusland en China, die wordt afgewikkeld in euro’s, meespeelt. De aandelenmarkten waren al volatiel en zien we de S&P500 flink dalen. Dat betekent wellicht dat bitcoin toch steeds verder loskoppelt.

Deze stijging van de BTC koers gaat natuurlijk ook gepaard met een flinke liquidatie. Is dit de zogenaamde short squeeze waar de analisten nu al weken over spreken?

Advertentie

Of is het toch nog geen uitbraak?

Zoals we eerder aangaven, en analist Will Clemente hieronder meldt; moeten we nog voorzichtig zijn om dit een echte uitbraak te noemen. Een daadwerkelijke trendommekeer is wellicht pas bevestigd als bitcoin door $41.000 breekt. Het is mogelijk dat bitcoin hier moeite mee zal hebben en wellicht nog langer in een consolidatiefase blijft. Het lage volume in het aankomende weekend kan ook tot zogenaamde fake outs leiden. Toch is het sentiment momenteel al een stuk positiever dan het in weken was en neemt het vertrouwen toe dat bitcoin toch een bodem had bereikt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie