Erik Juffermans Erik Juffermans
25/03/2024 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2024 13:30

‘Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,’ volgens analist

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist

Foto: 99Art/Shutterstock

Voorspellingen over de bitcoin (BTC) koers zijn altijd interessant. Hoge voorspellingen kunnen bijvoorbeeld flink het optimisme aanwakkeren. Maar de talloze voorspellingen lopen ver uiteen, en uiteraard kan niet iedereen het bij het juiste eind hebben. Toch is het de moeite waarde om sommige van deze bitcoin voorspellingen te bekijken, zeker als de analist in kwestie het in het verleden consequent bij het juiste eind heeft gehad.

Een van deze analisten is BitQuant. In het verleden claimde hij rond $17.000 dat de bitcoin koers een bodem had gevormd. Ook voorspelde hij rond $25.000 een koers van $40.000. Vervolgens had hij het naar verluidt bij het juiste eind door nieuwe all time highs te voorspellen voor de bitcoin halving.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin naar $95.000

Daarmee heeft BitQuant een goede reputatie opgebouwd. En dit weekend plaatste hij op X een nieuwe voorspelling voor de bitcoin koers. In deze voorspelling verwacht hij voor het einde van de maand mei een koers van minstens $95.000 voor bitcoin. Dit zou dus een koersstijging van 40 procent binnen twee maanden betekenen.

Met deze opmars richting de $100.000 zal de marktcyclus top echter nog niet bereikt zijn. In de reacties suggereer BitQuant dat dit slechts een lokale top zal zijn. Hierna zal volgens hem de laatste opmars beginnen waarna de bitcoin koers in 2024 nog een marktcyclus zal voltooien.

Diepere correctie op kortere termijn?

Momenteel is de bitcoin koers aan het corrigeren. Na de vrijwel onafgebroken stijging van $40.000 naar $74.000 lijkt de koers even tot rust te zijn gekomen. Bitcoin is echter bezig aan een goede start van de week en staat weer mooi in het groen. Maar dit betekent volgens BitQuant niet dat de correctie voorbij is. 

Vooralsnog zakte de bitcoin koers tot ongeveer $61.000. Maar de analist sluit een lagere koers in de komende weken zeker niet uit. Via X geeft hij aan in de tweede week van april een definitieve vervolging van de trend omhoog te verwachten.

Zoals gezegd zijn koersvoorspellingen interessant. Maar ze moeten ten alle tijden met een korreltje zout worden genomen. Het is nu eenmaal zo dat niemand met 100 procent zekerheid kan voorspellen wat er gaat gebeuren.

Wees daarom bij het maken van handelsbeslissingen nooit afhankelijk van uitsluitend andermans meningen. Er zijn talloze gerenommeerde analisten die een andere toekomst voorzien voor de bitcoin koers.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie