Kevin Schijven Kevin Schijven
16/12/2021 10:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2021 10:11

Bitcoin koers stijgt na FOMC en oogt $50.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt na FOMC en oogt $50.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen week was de cryptocurrency markt erg bezorgd over de Federal Open Market Committee (FOMC) die eind gisterenmiddag plaatsvond. De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, kondigde, zoals verwacht, aan dat de instantie de snelheid waarmee het obligaties koopt, af gaat bouwen. Momenteel neemt dat met $15 miljard per maand af en dat wordt verdubbeld naar $30 miljard per maand vanwege de hoge inflatie.

Er bestond vrees dat dit voor verkoopdruk zou kunnen zorgen op bitcoin (BTC). Veel beleggers investeren namelijk in BTC als een zogenaamde hedge, of afdekking, tegen inflatie. Toch was tegenstelde het geval en bitcoin maakte juiste een flinke sprong toen het nieuws naar buitenkwam. Dat duidt erop dat deze vrees wellicht toch al ingeprijsd was. De totale marktkapitalisatie van alle crypto steeg afgelopen nacht naar $2,38 biljoen, maar doordat een aantal altcoins harder stijgen, zakt de dominantie van bitcoin weer onder 39%.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers

De bitcoin koers zakte dinsdag nog twee keer naar $46.500, maar maakte toen een flinke bounce en kwam gisteren in een hoger bereik terecht rond $48.500. Gisterenavond dook de bitcoin nog een keer omlaag, maar vond ditmaal weer support rond $47.000. Dat was rond de tijd van de FOMC en was een higher low ten opzichte van een dag eerder. Het is ook waar de 200-dagen simple moving average nu ligt.

De koers maakte toen een flinke sprong en kwam weer in een nog hoger bereik terecht, namelijk rond $49.000. Afgelopen nacht schommelde de koers rond dit niveau en nam de volatilieit weer sterk af. De kans lijkt groot dat de koers wellicht in de komende dagen nogmaals een sprong maakt, maar kan bitcoin $50.000 heroveren? Daar ligt nu de 200-dagen exponential moving average. De verwachting is in ieder geval dat de volatiliteit weer snel zal toenamen, maar het is ook mogelijk dat bitcoin nog even in deze accumulatiefase blijft hangen.

Advertentie

Bullish bitcoin signalen

Analysebedrijf Glassnode meldt dat sinds het bitcoin mining verbod in China, de zogeheten mining difficulty door de stijgende hash rate inmiddels weer zeer dicht bij het hoogste niveau ooit in de buurt komt:

Volgens Santiment is het aantal bitcoin whales, investeerders met 100 tot 1.000 BTC in bezit, de afgelopen tien weken flink toegenomen. Het analysebedrijf meldt dat dit een historisch hoge correlatie toont met de prijs:

Analist Philip Swift meldt dat ondanks de dip ook het aantal long-term holders alleen maar is toegenomen. Zij zorgen voor voor een sterk afname van het circulerende aanbod en duwen daarmee wellicht de prijs omhoog.

Volgens analist Matthew Hyland duidt de momentum indicator wellicht op een grote uitbraak zeer binnenkort. We zien ook nog altijd veel positieve ontwikkeling in het bitcoin nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie