Timo Bult Timo Bult
12/01/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2022 18:04

Bitcoin koers stijgt: naar deze prijs kijken de analisten nu

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt: naar deze prijs kijken de analisten nu

Foto: Anastasiia Bakai/Shutterstock

Vandaag zorgde nieuws over de inflatie in de Verenigde Staten voor een positieve koersbeweging bij bitcoin (BTC). De inflatie in de VS was in december vorig jaar meer dan 7% en de koers steeg meteen. Maar is dit het begin van een verdere beweging omhoog? Analisten blijven vooralsnog voorzichtig.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Oppassen zolang bitcoin prijs hieronder handelt

De bitcoin prijs reageerde inderdaad direct positief op het inflatienieuws. De koers steeg in enkele uren tijd met bijna 3% in waarde. Ten opzichte van 10 januari, toen BTC even onder de $40.000 dook, staat de koers meer dan 10% in de plus. Voorzichtige signalen dat een bodem misschien bereikt is.

On-chain analist Will Clemente kijkt op dit moment naar de $46.000. Dat was de range low van het prijsbereik waar bitcoin vrijwel de hele maand december binnen handelde. Mochten we hierboven kunnen uitbreken dan laat de analist de range high bij $52.000 in de gaten te zullen houden als mogelijk volgende obstakel:

Ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe houdt in eerste instantie de $46.000 goed in de gaten. Hij deelde vandaag een grafiek waarin hij dit prijsgebied als volgende weerstand aangeeft. Een doorbraak van dit niveau zou dus in ieder geval voor de korte termijn goed nieuws zijn.

Pentoshi, een andere bekende analist, is vooralsnog negatief over het macrobeeld. De analist ziet de bitcoin prijs niet boven de $58.000-60.700 breken en verwacht dat bitcoin mogelijk tot aan het bovenste bereik van de vorige prijsrange (zie tweet van Will Clemente hierboven) stijgt waarna een lagere high wordt gevormd. “Onder de $60,7k zijn we simpelweg macro bearish en maken we lagere toppen,” aldus de analist.

Voorzichtig positieve signalen op Bitcoin blockchain

Alhoewel de analisten op dit moment dus nog niet volledig overtuigd zijn, is er hier en daar positief crypto nieuws te vinden. Blockchain-analysebedrijf Santiment deelde enkele uren geleden een grafiek. Daarop is te zien dat er ondanks de onzekerheid flink wat bitcoins weg worden gehaald bij de exchanges. Dit is over het algemeen een positief teken.

“Ondanks dat Bitcoin 36% onder zijn hoogste punt ooit van 2 maanden geleden ligt, blijven coins met een indrukwekkend tempo wegstromen bij exchanges. Het 26,3k BTC-verschil tussen uitstroom en instroom van gisteren is een bemoedigend teken van minder aanhoudend selloff risk.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie