Kevin Schijven Kevin Schijven
30/03/2023 08:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2023 08:21

Bitcoin koers tikt voor het eerst sinds juni 2022 de $29.000 aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte deze week na het Binance nieuws terug naar $27.000, maar herstelde een dag later en heroverde weer de $28.000. Gisteren bleef de koers voornamelijk tussen $28.200 en $28.500 hangen, maar de koers maakte afgelopen nacht even een piek helemaal naar $29.180.

Dat is een nieuw record voor dit jaar en de hoogste prijs sinds begin juni 2022. Vervolgens viel bitcoin echter gelijk weer terug. Toch is de koers vanochtend gestaag aan het stijgen en komt momenteel uit op $28.725 op Binance en €26.450 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 17%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $556 miljard en de dominantie op 46,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 60 (Greed).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verliest bitcoin weer zijn momentum?

Bitcoin houdt wederom sterker stand dan de rest van de cryptomarkt, die grotendeels rood kleurt. Wellicht zien we zo opnieuw een aanval op de $29.000. Volgens ecoinometrics is echter het recente momentum van bitcoin verdwenen en dat kan betekenen dat de koers moeite zal hebben om daadwerkelijk snel door de $29.000 te breken

Advertentie

Meer volatiliteit verwacht met maandsluiting

Desondanks ligt wellicht meer volatiliteit om de hoek. Morgen lopen maar liefst 141.000 BTC opties af met een nominale warde van $4,1 miljard, meldt Greeks.live. Ook worden weer Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd met de Core PCE.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Investeerders houden hun BTC vast

Toch begint het er voozichtig steeds meer bullish uit te zien. Inmiddels komt het percentage van het aanbod van BTC dat al minstens een jaar niet is verplaatst dicht bij de 70%. Het geeft een sterk vertrouwen aan onder investeerders die bereid zijn hun BTC stevig vast te houden.

Aantal bitcoin whales blijft groeien

Echter blijven de laatste maanden de grote spelers, de whales en institutionele investeerders, nog weg. Toch meldt analysebedrijf Santiment dat het aantal whales met meer dan 10 BTC sinds februari 2022 gestegen is met 7,1% en in de buurt komt van de all-time high uit september 2019.

Twee nieuwe bitcoin-ETF aanvragen

Het vernieuwde vertrouwen zorgt er ook weer voor dat bedrijven het aandurven om nieuwe aanvragen voor bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in te dienen. Het is echter maar de vraag of de Securities and Exchange Commission (SEC) momenteel bereid is om dit soort aanvragen goed te keuren.

Ervaren handelaren maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken ervaren handelaren gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Via deze link kun je een gratis account aanmaken, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Je komt hiermee ook in aanmerking voor leuke acties en aanbiedingen! Zo verloten we wekelijks crypto aan lezers die bovenstaande link gebruiken.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie