Ivo Melchers Ivo Melchers
07/05/2024 15:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2024 14:09

Bitcoin koers verlaat ‘gevarenzone’, analist voorspelt saaie periode

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers verlaat gevarenzone, analist voorspelt saaie periode

Foto: Zoran Zeremski/Shutterstock

Net zoals in het verleden is de koers van bitcoin (BTC) direct na de halving flink onderuit gegaan. Volgens de gerenommeerde crypto-analist Rekt Capital bevond Bitcoin zich in eerdere cycli drie weken na de halving in een gevarenzone. Nu de koers echter weer ruim boven de $60.000 is gestegen, lijkt het erop dat de kritieke fase ditmaal vroeger is verlaten, aldus de expert.

Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen

BTC koerscorrectie nu voorbij?

Rekt Capital, een bekende crypto-analist op socialmediaplatform X, heeft op basis van historische data bitcoin cycli opgedeeld in verschillende fases. Met de Bitcoin halving werd een 3-weekse gevarenzone ingeluid, die in het verleden forse koersdalingen teweegbracht tot onder de zogenoemde ‘re-accumulation range’.

Ook dit keer heeft bitcoin weer een flinke uitglijder gemaakt nadat de beloningen voor miners werden gehalveerd. Op het moment van de halving, op 19 april, stond de bitcoin koers om en nabij de $63.000. Begin vorige week dook de koers, net als in het verleden, onder zijn re-accumulation range, die door Rekt Capital is vastgesteld tussen grofweg $60.000 en $69.000. Om precies te zijn bereikte bitcoin afgelopen woensdag een bodem van zo’n $56.500.

De analist liet gisteren op X weten dat bitcoin wellicht vervroegd zijn gevarenzone heeft verlaten. Doordat de koers krachtig hersteld is sinds deze onder de $60.000 zakte, is Rekt Capital ervan overtuigd dat de volgende fase al enkele dagen eerder dan verwacht is ingezet.

Bitcoin accumulatie, dan parabolische fase

De volgende fase volgens Rekt Capital is de ‘post-halving re-accumulation fase’. Dit is zoals hij zelf omschrijft een periode van verveling, ongeduld en teleurstelling, gekenmerkt door zijwaartse prijsactie.

De re-accumulation fase heeft in het verleden enkele weken tot maanden geduurd en werd bovendien gevolgd door de parabolische bullmarkt. Rekt Capital denkt dat de Bitcoin halving ook dit keer weer tot een explosieve prijsstijging zal zorgen, al zullen investeerders wellicht dus nog wat geduld moeten hebben.

Vooralsnog vertoont bitcoin’s prijsactie opvallend veel overeenkomsten met eerdere cycli. Zo heeft bitcoin ook dit jaar in aanloop naar de halving een grote prijsstijging doorgemaakt gevolgd door een correctie. Dit zegt echter nog niets over wat de koers de komende tijd in petto zal hebben.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie