Kevin Schijven Kevin Schijven
17/02/2022 10:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2022 10:39

Bitcoin koers verliest grip, nemen bulls of bears het voortouw?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin nog steeds vast, uitbraak moet volgen, maar welke kant op?

Foto: Rapin_1981/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is weer iets aan het dalen. Dat komt doordat veel investeerders nog altijd erg terughoudend zijn in het huidige macro-economische klimaat. Ook neemt de verkoopdruk toe doordat dat sommige miners ervoor kiezen om wat van hun voorraden te verkopen. De bulls hopen momenteel dat de support standhoudt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers verliest weer grip

De bitcoin koers maakte vorige week nog een kleine pullback, kort nadat BTC de $45.000 testte. Toch kon bitcoin na de daling gedurende het weekend boven $42.000 standhouden en op dinsdagochtend heroverde de koers alweer $44.000.

Bitcoin hield hier stevig aan vast voor 24 uur lang, maar gisterenmiddag verloor de koers toch grip op de $44.000. Bitcoin zakte naar $43.500, maar maakte kort daarna een forse bounce en tikte vervolgens $44.350 aan.

Langzamerhand begon bitcoin weer te dalen en vanochtend verloor de koers wederom grip op de $44.000 en kelderde weer naar $43.500. Toen kon bitcoin eventjes stijgen, maar de koers werd ditmaal gelijk op $44.000 afgewezen en keldert momenteel fors. Op het moment van schrijven zakt bitcoin zelfs onder $43.500 en komt de prijs op $43.300 uit op Binance en €38.150 op Bitvavo.

Advertentie

Verkoopdruk van bitcoin miners

De hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk is inmiddels meer dan compleet hersteld van de crash door het verbod in China. Dat zorgt er voor dat ook de zogenaamde mining difficulty blijft stijgen en naar verwachting stijgt deze over een uur na publicatie van deze marktupdate met maar liefst 5%. Dat maakt mining minder winstgevend, vooral doordat de BTC koers nog achterblijft. Sommige miners kunnen blijkbaar niet langer wachten en worden gedwongen wat van hun voorraden te verkopen. Dat zorgt wellicht voor de huidige verkoopdruk die de prijs iets omlaag duwt.

Grayscale’s bitcoin ETF verlaagt hoge kosten pas bij ‘volwassen markt’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin investeerders nog altijd onzeker

Daarnaast blijven de financiële markten nog steeds zeer bezorgd over de oplopende spanningen tussen Oekraïne en Rusland. Gisteren werden ook de notities gepubliceerd van de meest recente meeting van de Federal Open Market Committee. Daaruit bleek dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, inderdaad waarschijnlijk van plan is om in maart de rentetarieven te verhogen om de stijgende inflatie tegen te gaan. Hoeveel werd echter niet duidelijk, waardoor de financiële markten nog altijd onzeker blijven.

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC reserves op exchanges blijven afnemen

Toch zien we ook nog steeds genoeg positieve signalen. De meeste investeerders houden nog altijd hun BTC vast en zien we zien nog altijd een netto uitstroom van BTC uit exchanges, een zeer bullish teken:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Noch bulls noch bears nemen leiding

Daarentegen lijkt de accumulatie, van de grote whales alsmede van de kleinere investeerders, af te remmen rond de huidige prijs. Het is wellicht een teken van de onzekerheid die leidt tot de terughoudendheid onder investeerders. Gepaard met een gebrek aan nieuwe vraag en een gebrek aan instroom van nieuw geld, lijkt er momenteel een gebrek aan momentum te zijn om bitcoin verder omhoog te duwen.

Desondanks staan enkele belangrijke indicatoren op het punt te doorkruisen. Dat betekent dat, zoals analist Matthew Hyland aangeeft, het wellicht nog spannend kan worden de komende uren. Vooralsnog lijken echter noch de bulls noch de bears het voortouw te nemen. De koers zit daarom gevangen tussen support en weerstand en het is mogelijk dat bitcoin nog een tijdje langer zijwaarts in dit bereik beweegt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie