Erik Juffermans Erik Juffermans
31/10/2023 20:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 14:06

Bitcoin koers: Wat voorspelt november na een sterke oktober?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers: Wat voorspelt november na een sterke oktober?

Foto: Anna Light/Shutterstock

Oktober was een geweldige maand voor bitcoin (BTC). De BTC koers steeg namelijk met meer dan 25 procent. De grote vraag is nu wat we van november kunnen verwachten. November is historisch gezien een zeer goede maand voor bitcoin en de crypto markt en meerdere indicatoren tonen een positief beeld.

Nederlandse crypto expert deelt koers waar je bitcoin moet verkopen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

November historisch een goede maand voor bitcoin

Het is altijd interessant om te bekijken wat bitcoin in het verleden heeft gedaan om in te schatten wat er in de toekomst kan gebeuren. Sinds 2013 was oktober 8 maal een ‘groene maand’ voor bitcoin. In 5 van die gevallen werd oktober gevolgd door een ‘groene november’.

Historisch gezien mogen we dus voorzichtig optimistisch zijn. De maand november is over het algemeen een goede maand voor de bitcoin koers. Gebeurtenissen in het verleden zijn echter helaas nooit een garantie van wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Crypto handelaren zijn optimistisch

Volgens een rapport van de crypto beurs Bitfinex zijn er echter ook andere tekenen dat de bitcoin koersstijging in november door zal zetten. Het ‘open interest’ op call opties steeg namelijk in oktober met 80 procent. Open interest, ook wel openstaand contractvolume, verwijst naar het totaal aantal openstaande derivaten contracten, zoals opties of futures, die nog niet zijn afgewikkeld. Bitfinex zegt het volgende over deze ontwikkeling.

“Zulke metrieken laten een duidelijke trend zien: marktparticipanten, zowel doorgewinterde als beginners, verleggen aanzienlijk kapitaal naar opties. De verhoogde open interest op call opties wijst niet meteen op een bullish uitkomst. Maar het grootste deel van het open interest zijn voor opties die aan het eind van het jaar eindigen. Dit wijst dus op een een verschuiving in de risicobereidheid en beleggingsstrategie, wat een indicatie is van een aanzienlijk vertrouwen in waardestijging op de lange termijn.”

Vooralsnog lijkt bitcoin op weerstand te stuiten rond het niveau van $35.000. Korte termijn handelaren lijken winst te nemen rond dit niveau. Volgens het rapport van Bitfinex zou november een relatief saaie maand kunnen worden met een zijwaarts koersverloop. Desondanks denkt de exchange dat we aan de start staan van een bullmarkt.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie